VESTI: Vozilo mobilnog informativnog centra MUP-a u sredu u mestima opštine Stara Pazova • Konkurs za regresiranje troškova putovanja studenata otvoren do petka, 02. decembra • U opštini Stara Pazova u 2021. godini čak 26 poginulih u saobraćajnim nesrećama • Završava se rekonstrukcija puta za Inđiju • Osma pobeda za redom odbojkašica Jedinstva! Savladan Partizan EFBET u gostima 0:3 • "Alasi" se oporavljaju? Dunav savladao Čačak 94 Quantox sa 84:83 • VREME: Hladno temperatura od 1 do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info 09.09.2013.
Stara Pazova
Zaposleno 9 pripravnika

Na osnovu raspisanog konkursa u junu mesecu ove godine, Opština Stara Pazova je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljvanje i ravnopravnost polova sa osam poslodavaca zaključila ugovore o zapošljavanju devet nezaposlenih lica-pripravnika sa VII stepenom stručne spreme na period od 12 meseci. Ugovor je u ime Opštine Stara Pazova potpisao predsednik Đorđe Radinović. Poslodavci potpisnici ugovora su: JKP „Čistoća“ Stara Pazova, Centar za socijalni rad opštine Stara Pazova, Privredno društvo za usluge, proizvodnju i trgovinu „Ergo-donum“ doo Novi Banovci, Opštinska Uprava Stara Pazova, Osnovna škola „Simeon Aranicki“ Stara Pazova, Prekršajni sud u Rumi, Turistička organizacija Opštine Stara Pazova, “Veterinarska stanica Stara Pazova“ doo.

U redovnim aktivnostima Odeljenje za privredu Opštine Stara Pazova učestvuje u projektima na obezbeđivanju sredstava za ovu vrstu finansiranja sa pokrajinskih i republičkih nivoa i udružuje ih sa sopstvenim sredstvima radi smanjenja stope nezaposlenosti obrazovanih mladih ljudi. Opština je u okviru ovog projekta učestvovala sa više od dve trećine sopstvenih sredstava i time podržala inicijativu za rešavanje problema nezaposlenosti na njenoj teritoriji. Ovim projektom pripravnici se osposobljavaju za samostalan rad u struci, stiču radno iskustvo i mogućnost polaganja stručnog ispita što će im biti od velikog značaja za dalji profesionalni i lični razvoj. Na ovaj način poslodavac, bez sopstvenog ulaganja, ima na raspolaganju kvalitetan i obrazovani mladi kadar uz mogućnost da po isteku predviđenog perioda, ovako obučenog i osposobljenog radnika, zadrži u stalnom radnom odnosu. Kroz ovaj projekat Opština direktno pomaže privredi da prevaziđe težak period poslovanja i da ih ovakvom vrstom subvencije podstakne na ulaganje u kvalitetne ljudske resurse, kako bi uticala na kvalitet poslovanja i konkurentnost.