VESTI: Povećan broj pacijenata sa respiratornim oboljenjima u opštini Stara Pazova • UHAPŠEN VOZAČ (35) Vozio džip po Pazovi pod dejstvom kokaina i alkohola • U nedelju godišnji koncert KUD "Branko Radičević" iz Novih Banovaca • Jedinstvo izgubilo od VakifBanke, pružilo dostojan otpor i osvojilo set 3:1 • U nedelju Ekumenski koncert u Slovačkoj evangeličkoj crkvi • Staropazovački dizači tegova uspešni na Završnom Gala Kupu Vojvodine • VREME: Hladno, temperatura od 0 do 7 stepena • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 09.09.2013.
Zaposleno 9 pripravnika

Na osnovu raspisanog konkursa u junu mesecu ove godine, Opština Stara Pazova je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljvanje i ravnopravnost polova sa osam poslodavaca zaključila ugovore o zapošljavanju devet nezaposlenih lica-pripravnika sa VII stepenom stručne spreme na period od 12 meseci. Ugovor je u ime Opštine Stara Pazova potpisao predsednik Đorđe Radinović. Poslodavci potpisnici ugovora su: JKP „Čistoća“ Stara Pazova, Centar za socijalni rad opštine Stara Pazova, Privredno društvo za usluge, proizvodnju i trgovinu „Ergo-donum“ doo Novi Banovci, Opštinska Uprava Stara Pazova, Osnovna škola „Simeon Aranicki“ Stara Pazova, Prekršajni sud u Rumi, Turistička organizacija Opštine Stara Pazova, “Veterinarska stanica Stara Pazova“ doo.

U redovnim aktivnostima Odeljenje za privredu Opštine Stara Pazova učestvuje u projektima na obezbeđivanju sredstava za ovu vrstu finansiranja sa pokrajinskih i republičkih nivoa i udružuje ih sa sopstvenim sredstvima radi smanjenja stope nezaposlenosti obrazovanih mladih ljudi. Opština je u okviru ovog projekta učestvovala sa više od dve trećine sopstvenih sredstava i time podržala inicijativu za rešavanje problema nezaposlenosti na njenoj teritoriji. Ovim projektom pripravnici se osposobljavaju za samostalan rad u struci, stiču radno iskustvo i mogućnost polaganja stručnog ispita što će im biti od velikog značaja za dalji profesionalni i lični razvoj. Na ovaj način poslodavac, bez sopstvenog ulaganja, ima na raspolaganju kvalitetan i obrazovani mladi kadar uz mogućnost da po isteku predviđenog perioda, ovako obučenog i osposobljenog radnika, zadrži u stalnom radnom odnosu. Kroz ovaj projekat Opština direktno pomaže privredi da prevaziđe težak period poslovanja i da ih ovakvom vrstom subvencije podstakne na ulaganje u kvalitetne ljudske resurse, kako bi uticala na kvalitet poslovanja i konkurentnost.