Pravo na hranu za bolji život i budućnost tema je prezentacije koju su pripremili učenici Ekonomsko trgovinske škole Vuk Karadžić iz Stare Pazove, kuvari, hotelijerski tehničari i poslastičari povodom Svetskog dana hrane. Obuhvatili su proizvodnju, transport hrane do potrošača, njenu pripremu i čuvanje, koliko je ona bitna i koliko je važno zdravo se hraniti, ali da nažalost nemaju svi ljudi dovoljno hrane, dok se ona na drugoj strani dosta baca.
Za ovu priliku spremili su i posluženje, kako bi pokazali svoje kulinarsko umeće, način kombinovanja namirnica i posluživanja slanog i slatkog a sve u dogovoru sa svojim profesorom praktične nastave Markom Božićem.
Javnom času su prisustvovali drugi učenici, profesori i predstavnici lokalne samouprave. Učenici imaju volju za učešće na ovakvim prezentacijama, jer uče izvan redovnih časova, stiču samopouzdanje, predstavljaju svoje smerove i buduća zanimanja i ovakve prezentacije su već postale ustaljene u ovoj školi.
Budući kuvari, poslastičari i turistički tehničari na prigodan način su obeležili Svetski dan hrane, poručivši da pravo na hranu imaju svi ljudi i da niko ne treba da bude gladan.