VESTI: • Nove sadnice drveća u Staroj Pazovi zahvaljujući DDOR osiguranju - Za šumu u tvom kraju • Juniorke Srbije postale su ekipne prvakinje Evrope u streljaštvu • VREME: Oblačno, temperatura do 19 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 01.03.2014.
Sednica SO Stara Pazova

Skupština opštine Stara Pazova prihvatila je juče na 17. sednici sve odluke i rešenja iz dnevnog reda sa dopunama Opštinskog veća. Na početku zasedanja Radoje Blagojević, predsednik Skupštine saopštio je da je, u skladu sa Poslovnikom o radu, dobio sastav odborničke grupe Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić, odnosno koalicije oko Srpske napredne stranke, i da je Bogdan Miljević, predsednik, a Ljuban Skopljak, zamenik predsednika te odborničke grupe. Spisak je dostavila i Demokratska stranka Srbije, predsednik ove odborničke grupe je Milan Dudić, a zamenik predsednika Saša Milićević.

Blagojević je obavestio Skupštinu da je i odbornička grupa Pazovački pokret dostavila podatajk da je predsednik odborničke grupe Goran Jović, a zamenik predsednika Staniša Opačić. Tokom rasprave bilo je pitanja na koja su odgovore davali izvestioci, a u postupku izjašnjavanja, Skupština je velikom većinom glasova prihvatila Programe poslovanja i Finansijske planove Urbanizma, Predškolskih ustanova „Poletarac“ i „Radost“, Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ i Centra za kulturu i Centra za socijalni rad. Usvojen je Plan rada Finansijski plan Doma zdravlja i zmene i dopune Odluke o merilima za utvrđivanje visine naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Usvojeni su i Finansijski planovi svih mesnih zajednica, kao i Izveštaj o prošlogodišnjem radu Opštinskog javnog pravobranilaštva. Slobodan Popović, odbornik SPS predložio da se odbornici odreknu po deset hiljada dinara u akciji „Svi za Mariju“, i postavio je odborničko pitanje: da li će Vodovod i kanalizacija prestati korisnicima da naplaćuje održavanje vodomera, jer je odlukom usvojenom na prethodnoj sednici, definisano da je to trošak distributera vode. Popovića je interesovalo da li će se sledeći ovaj primer i Gas feromont odreći nakande na ime održavanja merno regulacionih setova.