(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Humanitarni bazar za Taru Đokić u subotu u Novoj Pazovi • COVID 19: Osetan pad zaraženih na teritoriji staropazovačke opštine, za pet dana ukupno 31 slučaj • Staropazovčanin Miloš Jovičić među najboljim poznavaocima japanske kulture na Balkanu • Sara Mijić iz Stare Pazove nova prvakinja Srbije u šahu • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Info 14.07.2014.
Stara Pazova
Razvodi se svaki četvrti par

Svaki četvrti bračni par u Srbiji svoj brak završava u brakorazvodnoj parnici, govore najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku, koji upozoravaju da je u toku prošle godine broj razvoda porastao za 11 odsto u odnosu na 2012. godinu. Nacionalna statistika svedoči da se u Srbiji godišnje sklopi oko 36.000 brakova, a petina njih se razvede već u toku prve četiri godine. Na teritoriji opštine Stara Pazova u prvih šest meseci ove godine sklopljeno je oko 158 brakova, prednjači Mesna zajednica Nova Pazova sa sklopljenih 52 braka, zatim Stara Pazova sa 47, Stari Banovci 20, Novi Banovci i Banovci Dunav 11, U Vojki je 10 novih bračnih zajednica, u Golubincima 9, najmanje je u Belegišu 5 brakova i u naselju Surduk 4, dok u Krnješevcima prema ovim podacima nije bilo sklopljenih brakova u prvih šest meseci 2014. godine.

Nekada je preljuba bila glavni uzrok razvoda, ali danas je nešto drugačija situacija. Mnogi advokati i bračni savetnici ističu da trenutna situacija u društvu pogotovo teška ekonomska situacija utiču da se supružnici, pogotovo mlađi, odlučuju na razvod braka. Nemogućnost zaposlenja, a samim tim i obezbeđivanja normalnog života za sebe i svoga partnera najčešći je okidač svađa koje brak dovode do sudije. Zanimljivi su i drugi razlozi za razvod braka: neslaganje oko nekih banalnih stvari, mešanje roditelja u brak, alkoholizam, preljuba, seksualno neslaganje. Iz osnovnog suda u Staroj Pazovi došli smo do podatka da je u prvih šest meseci ove godine pokrenuto 99 brakorazvodnih parnica za opštinu Stara Pazova i Inđija, ukoliko podelimo taj broj na pola, nezvanično možemo zaključiti da je u prvih šest meseci ove godine pokrenuto oko 50 brakorazvodnih parnica. Na osnovu svih prikupljenih podataka možemo da kažemo da se u našoj opštini svaki treći brak okonča razvodom. Stručnjaci iz ove oblasti ističu da su razvodi najčešći u ekonomski razvijenim zemljama.