(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U nedelju prskanje komaraca na celoj teritoriji opštine Stara Pazova • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Helena Ivković nova predsednica Rotary kluba Stara Pazova • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 30 stepeni.
Info 03.09.2014.
Stara Pazova
Javni beležnik počeo sa radom

Prvi imenovani javni beležnik na teritoriji opštine Stara Pazova, Sava Dedajić, od 1. septembra počeo je sa radom u kancelariji u ulici Ćirila i Metodija 13. Iako su predviđena 4 notara na području Osnovnog suda Stara Pazova, Dedajić je trenutno jedini koji je izabran, pa su već prvog dana rada bile velike gužve, a sugrađani su najviše bili zainteresovani za rešavanja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti. Pored ovog, ugovori koji predstavlljaju isključivu nadležnost javnih beležnika, što znači da se mogu jedino sačiniti kao javnobeležnički zapis i samo kod notara overiti su: ugovor o doživotnom izdržavanju, ugovor o raspodeli imovine za života, pokloni za slučaj smrti, deoba bračne tekovine, bračni ugovor i deoba imovine vanbračnih partnera.

Svi ostali ugovori mogu da se overe kod javnog beležnika, a ne moraju biti sačinjeni na istom mestu. Prve javne beležnike je imenovalo Ministarstvo pravde, a formiranjem Komore od prvih javnih beležnika, ona preuzima nadležnost objavljivanja konkursa za izbor ostalih javnih beležnika, koji se očekuje u decembru. Cenovnik pravnih usluga je objavljen na sajtu Ministarstva pravde, gde ima ceo link za javnobeležničke tarife. Radno vreme notara je od 9 do 17 časova radnim danima, a sugrađani se mogu više informisati putem sajta beležnik.org, ali i pozvati broj 022 317 048.