(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Info 17.09.2014.
ostalo
Rebalans budžeta opštine Pećinci

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Pećinci, trećoj u ovom skupštinskom sazivu, odbornici su doneli odluku o prodaji građevinskog zemljišta u javnoj svojini, u industrijskoj zoni Šimanovci, privrednom društvu „Letač“ iz Inđije i privrednom društvu „Kleeman liftovi“ iz Šimanovaca, za izgradnju proizvodnih pogona. Predsednik Skupštine opštine Pećinci Sava Čojčić ovo je okarakterisao kao dobar pokazatelj da investitori i dalje pokazuju interesovanje za opštinu Pećinci. „Nakon dužeg vremena ponovo imamo investitore koji kupuju državno zemljište. „Kleeman liftovi“ koji već posluju na teritoriji naše opštine, imaju nameru da prošire proizvodne kapacitete, a investicija građevinske firme „Letač“ iz Inđije doneće pedesetak novih radnih radnih mesta.
Posebno je zanimljivo da je u pitanju firma iz Inđije, opštine koja je dugo bila lider u Sremu u privlačenju investicija, a ovo je pokazatelj da Pećinci preuzimaju taj primat“ – izjavio je prvi čovek pećinačkog parlamenta i naglasio da će sredstva koja će se od prodaje zemljišta sliti u opštinski budžet biti usmerena u kapitalne investicije. Među 30 tačaka dnevnog reda našao se i rebalans budžeta, kojim su kako je objasnio zamenik predsednice opštine Zoran Vojkić prihodi i rashodi budžeta smanjeni za 289 miliona dinara. „Najveće smanjenje prihoda imamo od naknade za zakup građevinskog zemljišta, jer će neke od planiranih prodaja zemljišta biti realizovane tek u narednoj godini, a i planirani prihodi od poreza na zarade morali su biti korigovani, jer će zbog smanjenja plata u državnom sektoru i prihodi u budžetu po ovoj osnovi biti manji“ – objasnio je Vojkić. Na današnjoj sednici odbornici su doneli i odluku o uslovima i postupku davanja u zakup poslovnog prostora u vlasništvu opštine. Po rečima vršioca dužnosti direktora Direkcije za izgradnju opštine Pećinci Branislave Ranković, ovom odlukom je postupak davanja na korišćenje poslovnog prostora u vlasništvu lokalne samouprave usklađen sa Zakonom o javnoj svojini, što je bilo neophodno, jer je prethodna odluka doneta još 1998. godine.