VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca • Na pokrajinskoj smotri recitatora 9 predstavnika opštine Stara Pazova • Andrej Lakatoš iz Stare Pazove državni prvak u poslovnoj informatici • FUDBAL: Jedinstvo dočekuje Radnički u Staroj Pazovi, Omladinac inđijski Železničar u Novim Banovcima • Rukometašice Mladosti u subotu igraju u Kruševcu • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info ostalo 15.03.2015.
Komemoracija stradalim pilotima

U Komandi Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protivvazdušne odbrane (PVO) u Zemunu održan je komemorativni skup povodom pogibije četvorice pripadnika RV i PVO Vojske Srbije, koji su bili među sedam nastradalih osoba. Od pilota majora Omera Mehića, pilota kapetana Milovana Đukalića, zastavnika Nebojše Trajića i mehaničara letača zastavnika Ivana Miladinovića oprostili su se članovi porodica, kolege, predstavnici državnog vrha, prijatelji. Komemoraciji su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar rada Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Bratislav Diković, komandant 204. vazduhoplovne brigade VS Predrag Bandić. Komandant RV i PVO general-major Ranko Živak rekao je na komemoraciji da su četvorica pripadnika RV i PVO položili mnoge ispite, kako školske, tako i životne, kao i da su zahvaljujući vrlinama, poštenom radu, stasali u vrsne stručnjake koje bi svako poželeo pored sebe.
Živak je kazao i da VS ne može ništa da uradi da porodicama vrati očeve, supruge, sinove, braću, ali da je na svima da im pomogne da prebrode strašnu tragediju. Od Mehića, Đukalića, Trajića i Miladinovića oprostio se i komandant eskadrile u kojoj su službovali tragično stradali, Miroslav Zečević, koji je rekao da je današnji dan beskrajno tužan. On je porodicama nastradalih poručio da uteha treba da im bude saznanje da su četvorica nastradalih časno obavljali obaveze i spasili hiljade života. Mehić će biti sahranjen sutra u Novom Sadu, istog dana u Mošorinu će biti sahranjen Đukarić, dok će Drajić biti sahranjen u utorak, u selu Jakalj kod Bajine Bašte, a Miladinović tog dana na Centralnom groblju u Beogradu. Prilikom pada helikoptera Mi-17 Vojske Srbije u petak u 22.30 časova u blizini aerodroma "Nikola Tesla" poginulo je sedam osoba - pored predstavnika VS lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara. (TANJUG)