VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca • Na pokrajinskoj smotri recitatora 9 predstavnika opštine Stara Pazova • Andrej Lakatoš iz Stare Pazove državni prvak u poslovnoj informatici •Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 04.09.2012.
PREDSEDNIK OPŠTINE NA TV SVET PLUS

Šteta od suše na teritoriji opštine Stara Pazova kreće se od 50 do 80 posto i po nekim procenama iznosi oko 22 miliona evra, rekao je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova gostujući nedavno na Televiziji Svet plus u emisiji Moje selo. Radinović je rekao da su više ugrožene parcele u blizini Dunava gde je zemljište više peskovito.
Predsednik opštine je pohvalio rad Udruženja poljoprivrednika u kome su, kako je rekao vlasnici malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava, a na pitanje hoće li subvencije koje najavljuje Vlada biti dovoljne za nadoknadu štete, Radinović je rekao da se i lokalna samouprava mora uključiti u čitav problem, a neophodno je uspostaviti i poljočuvarsku službu jer je za očekivati povećan broj krađa, posebno kukuruza. Radinović je rekao da su već u toku razgovori sa bankama koje kreditiraju poljoprivredu, da se subvencije koje stignu od Vlade usmere na ime izmirivanja kamata na kredite. Predsednik opštine Stara Pazova je u kontekstu mogućnosti izgradnje sistema za navodnjavanje rekao da je u J.P. „Vojvodina Vode“ pronađen projekat star nekoliko godina, a koji se odnosi na izgradnju sistema navodnjavanja i istakao da staropazovačka opština raspolaže solidnom kanalskom mrežom. Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova gostujući u emisiji Moje selo Televizije Svet plus govorio je i o drugim važnim temama za građane, a jedna od njih je i razvoj turizma: -Na teritoriji naše opštine je 25 kilometara obale Dunava, mi smo formirali jedan tim koji će se baviti uređenjem obale, angažovali smo jednog stručnjaka koji je radni vek proveo u J.P. „Vojvodina vodama“, da sagledamo šta se od objekata nalazi na obali Dunava, da vidimo šta može, a šta ne može da se ukloni sa obale. Marina je planirana u Starim Banovcima na ušću Budovara u Dunav, gde bi se čuvali plovni objekti, rekao je Đorđe Radinović i istakao da se sagledavaju mogućnosti da se u planove uvrsti i izgradnja mini luke, kako bi se oživeo rečni putnički saobraćaj koji je nekada funkcionisao i kojim su ljudi iz Podunavskih mesta putovali do Zemuna i Beograda. I razvoj industrijskih zona je u kontekstu oživljavanja rečnog putničkog i teretnog saobraćaja, rekao je Radinović.