VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 19.01.2016.
PRIVREDNI SAVET OPŠTINE: Izjednačeni domaći i strani investitori

Na sastanku Privrednog saveta opštine Stara Pazova u proširenom sazivu pod nazivom „Privreda ima reč...”, predstavljene su mere za oporavak privrede i ulaganja. Tamara Jurenić, posebna savetnica Ministra privrede Republike Srbije istakla je da su novim Zakonom o ulaganjima izjednačeni domaći i strani investitori i preduzetnici i da su mala i srednja preduzeća okosnica privrede, stoga je Ministarstvo privrede u vidu veće podrške izdvojilo u ovoj godini, koja je proglašena za godinu preduzetništva, značajna sredstva za te namene kroz brojne programe i projekte.

Imajući u vidu da je značajan faktor razvoja privrede infrastruktura, opština Stara Pazova je u fazi realizacije nekoliko važnih projekata, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, od kojih je istakao spajanje dva autoputa i povezivanje koloseka železnice sa industrijskim zonama u opštini. Obezbeđivanje kadrova takođe je jedan od bitnih segmenata za razvoj privrede, u čemu veliku ulogu ima saradnja škola sa preduzetnicima, na šta se u prezentaciji osvrnuo direktor Tehničke škole u Staroj Pazovi Lazar Đukić. Bilo je pitanja, ali i konkretnih rešenja od strane brojnih preduzetnika iz svih grana privrede, ali poljoprivrednika.