(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Humanitarni bazar za Taru Đokić u subotu u Novoj Pazovi • COVID 19: Osetan pad zaraženih na teritoriji staropazovačke opštine, za pet dana ukupno 31 slučaj • Staropazovčanin Miloš Jovičić među najboljim poznavaocima japanske kulture na Balkanu • Sara Mijić iz Stare Pazove nova prvakinja Srbije u šahu • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Život 14.09.2012.
Stara Pazova
Zimnica od paprike

Udruženje Makedonaca Stara Pazova danas popodne na Rasadniku u Staroj Pazovi organizovalo je prvi put kolektivno pripremanje zimnice od crvene paprike. Dajana Kostić, podpredsednica udruženja je u razgovoru za RTV Stara Pazova istakla da je pripremanje zimnice dobro prošlo s obzirom da se prvi put organizuje: - Zamisao je da se tradicionalni recepti razmenjuju na ovakvim susretima. Da se nešto što pripada tradiciji, u



ovom slučaju Makedonskog naroda, prikaže, podeli sa sunarodnicima i da to bude način na koji ćemo mi da pokažemo kako se pravi zimnica, u ovom slučaju od paprika, pošto su Makedonsci poznati po paprikama i raznim drugim pitama I još nekim jelima, tavče gravče i ostalo. Danas će se probati ajvar, pinđur, tavče, pa neka škembe čorba. Ovo je skrormno i afirmativnog karaktera, probamo da vidimo kako ide, ali ako uspe ideja, ako uspemo da obezbedimo finansijska sredstva, ovo bi u narednom periodu mogao da bude zanimljiv sajam, etno sajam, etno kuhinje, ili već, nije bitno kako će se zvati. Mesto gde će se razmenjivati recepti, prikazivati dostignuća naših anonimnih domaćica, ali i nekih udruženja žena na našem terenu, udruženja Makedonaca na području Vojvodine pre svega, ima ih po celoj Srebiji. Nadamo se da ćemo imati priliku da ugostimo i naše sunarodnike iz Republike Makedonije, rekla je Dajana Kostić. Inače, staropazovački Makedonci osvojili su prvo mesto u kuvanju nacionalnog sapcijaliteta tavče gravče i ovo jelo je bilo danas u ponudi na Rasadniku, rekla je Sonja Miščević.