(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Pronađena bomba u Novoj Pazovi • Povređena žena na pešačkom prelazu kod Sokolskog doma u Staroj Pazovi • Na turniru u Golubincima za malog Petra sakupljeno 65.000 dinara Na akciji dobrovoljnog davanja krvi u Novim Banovcima odazvalo se 70 osoba • U opštini Stara Pazova vakcinisano 25.000 ljudi • COVID 19: Novih 23 zaraženih, imunizacija se nastavlja na bazenima vakcinama "Sinofarm" i "Fajzer Biontek" • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Kultura 15.09.2012.
Vojka
Likovna kolonija u Vojki

Vojka je od sinoć domaćin 22. saziva Likovne kolonije „Kosmik art Ljubiša Marić“. Otvarajući likovnu koloniju Petar Ćurčin, predsednika Saveta Mesne zajednice Vojka i Organizacionog odbora je svim učesnicima poželeo prijatan boravak i stvaralačku atmosferu u naredna tri dana i istakao, da Vojka nastavlja sa tradicijom jedne od najstarijih likovnih kolonija u Srbiji.

U svečanom programu otvaranja sinoć su nastupili učenici muzičke škole Ljubinka Lazića. Ove godine se u Vojki okupilo 25 umetnika iz: Ivanjice, Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Crvenke, Inđije, Rume, Karlovčića, Stare Pazove, Golubinaca, Vojke, koji od jutros okupljeni u Domu kulture stvaraju svoja nova dela. Umetnici tadija Savić i Dragomir Radojčić su u razgovoru sa koleginicom Zdenkom Kožik istakli da ih u Vojku vraćaju stara prijateljstva. Od pratećih programa za večeras je najavljen celovečernji koncert Kulturno umetničkog društva Slavko Gajin iz Vojke sa gostima iz Foče uz latinoameričke plesove članova Plesnog kluba Zemun. Sutra će se u okviru Likovne kolonije Kosmik Art Ljubiša Marić, u Vojki predstaviti Akustik sound duo i Gradski tamburaški orkestar. Nastupiće Aleksandar Živković, član tamburaškog orkestra Narodnog ansmabla Kolo i Gradskog tamburaškog orkestra Stara Pazova i Dragan Antonić, solo gitarista. Od 20.30 večeru za učesnike kolonije sprema Udruženje ribolovaca “Linjak“. U nedelju večeru priprema Lovačko društvo „Zec“ iz Vojke u 20 h, a posle večere planirana je poseta izložbi u kući Ružice Ragastovac. U ponedeljak u 19.00 časova u holu Doma kulture biće otvorena izložba radova nastalih na 22. Koloniji, biće dodeljene zahvalnice sponzorima, a zatim večera u 20 časova.