(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovačka policija uhapsila N.R. (41) zbog sumnje u proizvodnju i preprodaju marihuane • Iz Inđije sa festivala "300 hiljada osmeha za Stefana" pola miliona dinara za Stefana Subotića • COVID 19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 70 novozaraženih osoba • "Patrolne šape" i "After- posle pada" u bioskopima u Novoj Pazovi i Starim Banovcima • Humanitarni bazar za Veljka Savića u subotu u njegovoj Vojki • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred Opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 23 stepeni.
Kultura 18.04.2016.
Stara Pazova
Prvo mesto za „Ad infinitum” na Festivalu dramskih amatera Srema

Na 44. Festivalu dramskih amatera Srema održanom od 8. do 16. aprila u Irigu uz učešće sedam pozorišnih trupa - iz Šida, Beočina, Stare Pazove, Pećinaca, Sremske Mitrovice, Novih Banovaca i grada domaćina Iriga, trijumfovala je za Specijalnu diplomu za najbolje pozorišno ostvarenje po svim elementima predstava Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove „Ad infinitum ili Beskonačno”, autora Miroslava Baka i Miroslava Kožika. „Ad infinitum” i predstave „Kad se mi mrtvi pokoljemo” KUD-a „Brile” iz Beočina i „Hamlet, Rimejk” Kreativnog studija „Gartel” Sremska Mitrovica tri su odabrane za godišnju smotru najboljih amaterskih pozorišnih ostvarenja u Vojvodini.

Za „Fetru” – Jaša Tomić selektor Predrag Momčilović odabrao je predstave „Maratonci trče počasni krug” Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove i „Bilo jednom u Sremu” Dramske sekcije KUD-a „Branko Radičević” iz Novih Banovaca. Aleksanader Bako ovogodišnji je dobitnik nagrade za režiju i scenografiju predstave „Maratonci trče počasni krug”. Miroslav Bako je dobitnik nagrade za originalnu muziku u predstavi „Ad infinitum”. Nagrada za scenski pokret pripala je ansamblu predstave „Ad Infinitum” dok je za scenski govor pripala ansamblu predstave „Bilo jednom u Sremu”. Od pet najboljih glumačkih ostvarenja dva su poneli Pazovčani - Janko Šerkezi za ulogu Lakija Topalovića u predstavi „Maratonci trče počasni krug“ i Mihal Topoljski za ulogu Adama u predstavi „Ad Infinitum”, a od pet pohvala za glumačka ostvarenja jedna je pripala Miri Đorđević za ulogu Angele u predstavi „Bilo jednom u Sremu”.