(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Humanitarni bazar za Taru Đokić u subotu u Novoj Pazovi • COVID 19: Osetan pad zaraženih na teritoriji staropazovačke opštine, za pet dana ukupno 31 slučaj • Staropazovčanin Miloš Jovičić među najboljim poznavaocima japanske kulture na Balkanu • Sara Mijić iz Stare Pazove nova prvakinja Srbije u šahu • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Život 17.09.2012.
Vojka
Obnovljena crkva u Vojki

Crkva Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Vojki, sagrađena je 1857. godine. Od tada je redovno održavana, nekoliko puta renovirana, a radovi na izvlačenju vlage koji su završeni ovog proleća, počeli su pre šest godina.

Obnovljeni hram je juče osveštao Njegovo preosveštenstvo Episkop sremski Gospodin Vasilije uz sasluženje vojačkih sveštenika i arhijerejskog namesnika staropazovačkog, protojereja Mileta Jokića i namesnika rumskog Ratka Golubića i drugih sremskih sveštenika. Vojački parosi, Radomir Sandić i Lazar Kašić su unapređeni u čin protojereja. Vladika sremski je ordenom Svetog vladike Maksima odlikovao Aleksandra Kolarova, a predsedniku opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću, predsedniku crkvene opštine Vojka Slobodanu Kočijaševiću, Cviki Kruniću, kao i Branislavu Ćurčinu i Stevanu Kudiću dodelio je gramate za svesrdnu pomoć i ljubav prema crkvi. Vojački hram je zatim osveštan i spolja, a svečanosti su prisustvovali brojni vernici. Za prethodnih šest godina, nakon izvršene hidroizolacije, uređena je spoljašnja fasada kao i unutrašnjost crkve, za šta su izdvojena sredstva iz opštinskog budžeta, dok je Aleksandar Kolarov bio donator 12 prozora, a Branislav Ćurčin je poklonio troja vrata.Iz opštinskog budžeta je za ove radove izdvojeno oko 3 miliona dinara, vrednost prozora je oko 10.000, a hrastovih vrata oko 3000 evra. Svakako da su obnavljanju hrama doprineli i sami parohijani, a u toku je adaptacija i crkvene porte. Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova je čestitao vojčanima na renoviranju hrama.