(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovačka policija uhapsila N.R. (41) zbog sumnje u proizvodnju i preprodaju marihuane • Iz Inđije sa festivala "300 hiljada osmeha za Stefana" pola miliona dinara za Stefana Subotića • COVID 19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 70 novozaraženih osoba • "Patrolne šape" i "After- posle pada" u bioskopima u Novoj Pazovi i Starim Banovcima • Humanitarni bazar za Veljka Savića u subotu u njegovoj Vojki • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred Opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 23 stepeni.
Info 27.04.2016.
ostalo
Postavljen kamen temeljac za novi pogon IGB Automotive

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke Aksel Ditman, generalni menadžer kompanije „IGB Automotive Comp“ Inđija Dalibor Berić, menadžer proizvodnje Grupacije „IG Bauerhin“ Volker Prešer i ministar privrede Željko Sertić prisustvovali su danas postavljanju kamena temeljca novog proizvodnog pogona ove kompanije u Inđiji. Vrednost investicije je 4,5 miliona evra, a otvaranjem novog pogona površine oko 7000 metara kvadratnih biće zaposleno još 500 radnika, pored 1500 koji već rade. Predsednik Vlade RS Aleksandar Vučić je naglasio da je Srbija ostrvo stabilnosti, da ima jasan i nedvosmislen put, koji su građani potvrdili na nedavno održanim izborima i zahvalio se kompaniji što je za ulaganje izabrala upravo Srbiju.

Nemački ambasador Aksel Ditman je rekao da je Srbija interesantno mesto za investicije ne samo za automobilsku industriju već i za sve druge privredne grane. Ova kompanija osnovana je 2007. godine i bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta vozača, kablova za grejače sedišta i električnih kontrolnih jedinica i predstavlja jednu od najznačajnijih grinfild investicija u Srbiji, istakli su u obraćanjima generalni menadžer kompanije „IGB Automotiv Comp“ Inđija Dalibor Berić, menadžer proizvodnje Grupacije „IG Bauerhin“ Volker Prešer.