(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Humanitarni bazar za Taru Đokić u subotu u Novoj Pazovi • COVID 19: Osetan pad zaraženih na teritoriji staropazovačke opštine, za pet dana ukupno 31 slučaj • Staropazovčanin Miloš Jovičić među najboljim poznavaocima japanske kulture na Balkanu • Sara Mijić iz Stare Pazove nova prvakinja Srbije u šahu • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Život 19.09.2012.
Stari Banovci
Fijakerijada u St.Banovcima

U petak, na Malu Gospojinu, tradicionalno u Starim Banovcima će biti organizovano takmičenje u konjičkom sportu. Petnaestu fijakerijadu organizuje Konjički klub „Podunavlje – Balta“. Stevan Dražeta, predsednik konjičkog kluba je u razgovoru za RTV Stara Pazova objasnio zašto je dopunjeno ime kluba: - Moj drug, na žalost, pokojni Boško Dugošija, mi smo osnovali taj klub u Starim Banovcima i sad pravimo 15. Fijakerijadu.

Sticajem okolnosti on se razboleo, imao je kobilu koja je u nekadašnjoj Jugoslaviji bila najbolja. Pošto su svi „konjari“ znali za nju da je ona stvarno kvalitetna, da je najbolja i dobijala je i prva mesta, mi smo doneli odluku da njeno ime unesemo u ime konjičkog kluba. Dražeta je rekao da goste na fijakerijadi očekuju iz čitave Vojvodine jer su i starobanovački „konjari“ učestvovali na mnogim fijakerijadama na strani. Takmičenje za koje je do sada prijavljeno oko 140 zaprega, će otvoriti domaćimni revijalnom vožnjom desetak zaprega. Inače vlasnici zaprega iz Starih Banovaca se nikada ne takmiče u svom mestu.Takmičenje će početi u 13.00 časova, u takmičarskom delu učestvuju dvoprezi i četvoroprezi, a ostale zaprege će mvopziti u revijalnom delu, rekao je Dražeta. Inače, za sve učesnike biće po dolasku u Stare Banovce pripremljen doručak, a po završetku fijakerijade i svečana večera.

Fotografija: Sa fijakerijade 2009. Godine (M.Mijatović)