(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Humanitarni bazar za Taru Đokić u subotu u Novoj Pazovi • COVID 19: Osetan pad zaraženih na teritoriji staropazovačke opštine, za pet dana ukupno 31 slučaj • Staropazovčanin Miloš Jovičić među najboljim poznavaocima japanske kulture na Balkanu • Sara Mijić iz Stare Pazove nova prvakinja Srbije u šahu • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Ekonomija 19.09.2012.
Stara Pazova
Sporazum opštine i firme "Ajmaks"

Opština Stara Pazova potpisala je sporazum o saradnji sa Austrijskom firmom „Ajmaks“ koja se bavi izgradnjom poslovnih prostora, biznis parkova i logističkih centara. Prema rečima predsednika opštine Đorđa Radinovića, firma „Ajmaks“ će po dobijanju građevinske dozvole započeti izgradnju objekata logističkog centra:

-To su objekti koji služe za magacinske prostore, ondosno za firme koje se nalaze u Beogradu ili Novom Sadu, jedna od takvih je Delez koja je kupila lanac prodavnica Maxi koja sada treba da ima svoj prostor gde će da lageruje robu. Između ostalog i jedan veliki autlet centar koji je sličan Pandorfu kod Beča, autlet centru, kako sam video na idejnom projektu. S obzirom da je izgrađen autlet centar u Inđiji, pitao sam da li je to konkurencija, dobio sam odgovor da u Inđiji nije autlet centar već samo šoping centar kakvi već postoje u Beogradu. Da tamo nisu renomirane firme i da nisu te cene koje treba da budu u autlet centrima. Što se tiče njih saradnja je izuzetna, potpisali smo taj Sporazum o razumevanju, gde mi na neki način garantujemo da neće više biti situacija da budu sprečeni u onom delu gde je zakonski i u svakom smislu zadovoljavaju svojim potrebama. Ja sam garant da ćemo im uvek izaći u susret u onom delu gde se ne krši zakon. Možemo očekivati da u oktobru bude gotova građevinska dozvola i od prilike da krenu sa izgradnjom prvih delova svojih objekata, odnosno, puteva kroz taj centar koji treba da se gradi. Na petlju kod Novih Banovaca će se izlaziti iz njihovog centra na auto put Beograd - Novi Sad, rekao je predsednik opštine. Firma „Ajmaks“ planira da zaposli između 500 do 1000 radnika sa teritorije naše opštine, a vrednost investicije je oko 300 miliona evra.
Fotografija: Predsednik opštine sa predstavnicima Ajmaksa