(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U nedelju prskanje komaraca na celoj teritoriji opštine Stara Pazova • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Helena Ivković nova predsednica Rotary kluba Stara Pazova • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 30 stepeni.
Info 27.06.2016.
Stara Pazova
Predavanje o zloupotrebi droge

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, Crveni krst Stara Pazova organizovao je danas u saradnji sa Policijskom stanicom i Domom zdravlja Stara Pazova predavanje na ovu temu. O bolestima zavisnosti, simptomima i znacima narkomanije govorio je dr Aleksandar Omerović, direktor pazovačkog doma zdravlja, koji je istakao da radoznalost, nesigurnost u porodici i psihopatološki problemi, najčešće dovode mlade ljude do konzumiranja droge i da je sve više pacijenata, bez nade za ozdravljenje. Droga je sve prisutnija, kokain i heroin sada se pojavljuju i u osnovnim školama. Policija je pojačala kontrolu i u nekoliko navrata uhapsila dilere droge u zonama škola, istakao je zamenik komandira Policijske stanice Stara Pazova Dragan Vranješ. Protiv narkomanije se mora boriti svaki dan, što policija i čini, dodao je Vranješ i napomenuo da je osim telefona 192 građanima od skoro dostupna i imejl adresa.

Osim čitavog niza zaraznih bolesti i samoubilačkih tendencija, narkomanija dovodi i do kriminala, agresivnog ponašanja, nasilja, naglasila je inspektora Marina Čapo. Problem narkomanije tiče se svih, a posebnu ulogu u prepoznavanju i lečenju imaju roditelji.