(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Humanitarni bazar za Taru Đokić u subotu u Novoj Pazovi • COVID 19: Osetan pad zaraženih na teritoriji staropazovačke opštine, za pet dana ukupno 31 slučaj • Staropazovčanin Miloš Jovičić među najboljim poznavaocima japanske kulture na Balkanu • Sara Mijić iz Stare Pazove nova prvakinja Srbije u šahu • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Info 26.09.2012.
Nova Pazova
Srušio se avion Vojske Srbije

Danas između 10 i 11 časova, u Novoj Pazovi, u Karađorđevoj ulici, u baštu porodice Vučetić, gde je i pogodon privatne plastičarske firme Viteks, pao je vojni ultra laki avion tipa „Lasta“. Pilot Vojske Srbije major Goran Savić koji je upravljao avionom je podlegao povredama u bolnici, dok je drugi pilot potpukovnik Tomislav Bećagović prošao je bez težih povreda. Samo mesto pada bilo je pod jakim obezbeđenjem vojne i civilne policije, ekipa RTV Stara Pazova stigla je prva od novinara na lice mesta, ali nam je u toku snimanja mesta pada i samog aviona oduzeta kamera od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na inisitiranje vojne policije. Kamera je kasnije vraćena, ali su obrisani snimci. Na licu mesta bio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova sa saradnicima. Predsednik opštine Đorđe Radinović je rekao da je zahvaljujući velikoj hrabrosti i velikom zalaganju pilota avion spušten između stambenog objekta i zgrade privatne firme u baštu.

"- Letelica se srušila u dvorištu između dva objekta, a na zemlji nema povređenih. Pilot je do poslednjeg trenutka gledao da ne pogodi neku kuću u ovom naseljenom delu. Nije bilo ni eksplozije nakon što je avion stao. Pilot je pravi junak. Rizikovao je svoj život da nebi ugrozio živote građana", rekao je predsednik opštine Đorđe Radinović. U Karađorđevoj ulici stvorila se gužva što od strane vojnih i vozila policije, ali se oklupilo i mnogo građana Nove Pazove. Mladić Mihajlo Puhača nam je ispričao kako se sve desilo: „-Istrčao sam napolje i video pilota kako leži na zemlji sa padobranom. Davao je znake života. Ubrzo je došla hitna pomoć a potom i hilikopter koji ga je prebacio na VMA. Nije se čula nikakva eksplozija video se samo crni dim iz pravca pada aviona.“ Miroslava Anđić stanuje u naposrednoj blizini pada vojnog aviona rekla je da je čula da je nešto puklo i da se uplašila da avion nije pao na fabriku boja i lakova jer bi tada došlo do velike eksplozije. Pozvala je nadležne službe i oni su već bili na putu. Videla je i drugog pilota koji se spustio padobranom nedaleko od mesta pada. Na lice mesta došli su istražni organi Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, zatim predstavnici Ministarstva odbrane, a u gašenju požara učestvovali su vatrogasci sa aerodroma Batajnica i pripadnici Vatrogasne jedinice iz Stare Pazove. U ovoj nesreći niko od civila nije nastradao.