(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Humanitarni bazar za Taru Đokić u subotu u Novoj Pazovi • COVID 19: Osetan pad zaraženih na teritoriji staropazovačke opštine, za pet dana ukupno 31 slučaj • Staropazovčanin Miloš Jovičić među najboljim poznavaocima japanske kulture na Balkanu • Sara Mijić iz Stare Pazove nova prvakinja Srbije u šahu • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Kultura 28.09.2012.
Nova Pazova
Novo dečje odeljenje Biblioteke

Svečanim presecanjem vrpce, danas su: Živka Matić, direktorka biblioteke u Sremskoj Mitrovici i Mirjana Žakula, direktorka staropazovačke biblioteke, otvorile novi prostor Dečjeg odelenja biblioteke „Petar Petrović Njegoš“ u Novoj Pazovi. Žakula se pozdravljajući prisutne, zahvalili Direkciji za izgradnju i predsedniku opštine što su izdvojili sredstva i uložili u uređenje i opremanje ovog prostora.

Ovo je kruna celonedeljnih događanja čiji povod je Dan matične biblioteke „Dositej Obradović“, a trajali su od 25. do 28. septembra. Najmlađi čitaoci, učenici poklonili su ovim povodom svoje literarne i likovne radove, recitovali i svirali.

Tako je prvu nagradu za najbolji rad na temu biblioteke osvojila Milica Kukolj. David Zubović je svima na otvaranju podario lep valcer na harmonici, a Teodora Papić je recitacijom o malom mravu sve prisutne oduševila. Opština Stara Pazova ovaj prostor je poklonila biblioteci i svojim sredstvima ga opremila za sve učenike osnovne škole i predškolce koji vole knjigu. Pored knjiga najmlađi čitaoci imaju mogućnost i korišćenja internet učionice. Na svečanom otvaranju su bili prisutni zamenik predsednika opštine Dragoljub Momčilović, Željko Šolaja, rukovodilac Odelje- nja za opštu upravu i propise, Milka Simić, rukovodilac Odeljenja društvenih delatnosti, kao i brojni kulturni i javni radnici, zaposleni u biblioteci, novinari, deca i roditelji.