VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca • Na pokrajinskoj smotri recitatora 9 predstavnika opštine Stara Pazova • Andrej Lakatoš iz Stare Pazove državni prvak u poslovnoj informatici •Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Nova Pazova 28.09.2012.
Novo dečje odeljenje Biblioteke

Svečanim presecanjem vrpce, danas su: Živka Matić, direktorka biblioteke u Sremskoj Mitrovici i Mirjana Žakula, direktorka staropazovačke biblioteke, otvorile novi prostor Dečjeg odelenja biblioteke „Petar Petrović Njegoš“ u Novoj Pazovi. Žakula se pozdravljajući prisutne, zahvalili Direkciji za izgradnju i predsedniku opštine što su izdvojili sredstva i uložili u uređenje i opremanje ovog prostora.

Ovo je kruna celonedeljnih događanja čiji povod je Dan matične biblioteke „Dositej Obradović“, a trajali su od 25. do 28. septembra. Najmlađi čitaoci, učenici poklonili su ovim povodom svoje literarne i likovne radove, recitovali i svirali.

Tako je prvu nagradu za najbolji rad na temu biblioteke osvojila Milica Kukolj. David Zubović je svima na otvaranju podario lep valcer na harmonici, a Teodora Papić je recitacijom o malom mravu sve prisutne oduševila. Opština Stara Pazova ovaj prostor je poklonila biblioteci i svojim sredstvima ga opremila za sve učenike osnovne škole i predškolce koji vole knjigu. Pored knjiga najmlađi čitaoci imaju mogućnost i korišćenja internet učionice. Na svečanom otvaranju su bili prisutni zamenik predsednika opštine Dragoljub Momčilović, Željko Šolaja, rukovodilac Odelje- nja za opštu upravu i propise, Milka Simić, rukovodilac Odeljenja društvenih delatnosti, kao i brojni kulturni i javni radnici, zaposleni u biblioteci, novinari, deca i roditelji.