VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Danas uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u Batajnici • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Nova Pazova 03.09.2017.
IN MEMORIAM: Milimir Đuričić-Žorž (1949-2017)

U petak je u 68 godini života preminuo Milimir Đuričić-Žorž, osnivač stranke Srpska Narodna Obnova iz Nove Pazove. Đuričić je osnivač Društva za očuvanje srpskog jezika, ćirilice i odbranu Kosova i Metohije "Sava" iz koje je nastala politička stranka Srpske narodne obnove iz Nove Pazove.
Rođen je 1949. godine i odrastao u Novoj Pazovi u čuvenoj porodici Đuričića, jedne od četiri najstarije crnogorske porodice iz katunske nahije, plemena Cuca kod Cetinja. Krajem 80-tih godina prošlog veka osnovao je prvu antikomunističku organizaciju u jugoistočnoj Evropi i među prvima se u Srbiji borio za višestranački sistem i obnovu monarhije.
Angažovao se ratnih devedesetih godina, prikupljajući humanitarnu pomoć i organizovanjem dobrovoljačkih jedinica koje su se pod nazivom „Car Dušan Silni„ i „Beli orlovi“ borili i branili srpski narod širom bivše SFRJ. Dao je i lični doprinos u odbrani srpskog naroda boreći se na Hercegovačkom ratištu.
Milimir Žorž Đuričić u borbi za oslobođenje srpskog naroda od komunističkog režima preživeo je mnoga maltretiranja i šikaniranja, ali nikada nije prestao širiti ideju o oslobođenom i ujedinjenom srpstvu.
Dva puta je biran za odbornika u Skupštini opštine Stara Pazova, a bio je i potpredsednik Saveta Mesne zajednice Nova Pazova (2001-2003). Kao funkcioner Mesne zajednice 2001. godine je pokrenuo inicijativu za stvaranje opštine Nova Pazova. Sahranaće se obaviti u ponedeljak, 04. septembra u 16 časova na groblju u Novoj Pazovi.