VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca • Na pokrajinskoj smotri recitatora 9 predstavnika opštine Stara Pazova • Andrej Lakatoš iz Stare Pazove državni prvak u poslovnoj informatici •Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 19.09.2017.
Romi dobili krov nad glavom

Rešavanje pitanja u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene i socijalne zaštite, ali i stanovanja pripadnika romske nacionalne manjine u staropazovačkoj opštini definisane su Lokalnim akcionim planom za unapređenje položaja Roma u ovoj opštini koji je ove godine usvojen za narednih pet godina.

Romi će moći od 2017. do 2021. godine da računaju na pomoć i podršku lokalne Kancelarije za romska pitanja i opštine Stara Pazova, ali svih relevantnih institucija, definisano je ovim dokumentom. U svih devet naselja staropazovačke opštine naseljeni su Romi, dok najveći broj pripadnika ove nacionalne manjine živi u Vojki, Golubincima i Starim Banovcima. Do pre par godina upravo oni imali su problema po pitanju stanovanja, a u proteklom periodu zahvaljujući dobroj saradnji opštine, lokalne Kancelarija za romska pitanja i donatora, gorući problem velikog broja Roma danas je deo prošlosti. Pored toga što je rekonstruisano 10 romskih kuća i izgrađeno 17 kupatila, pojedina romska naselja posle više decenija dobila su asfalt. Ono što je plan lokalne samouprave i staropazovačke kancelarije za romska pitanja je da se uz pomoć donatora izgrade socijalni stanovi za Rome koji će se nalaziti, upravo u Staroj Pazovi, navodi se u Lokalnom akcionom planu za unapređenje položaja Roma u opštini Stara Pazova od 2017. do 2021. godine.