(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovačka policija uhapsila N.R. (41) zbog sumnje u proizvodnju i preprodaju marihuane • Iz Inđije sa festivala "300 hiljada osmeha za Stefana" pola miliona dinara za Stefana Subotića • COVID 19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 70 novozaraženih osoba • "Patrolne šape" i "After- posle pada" u bioskopima u Novoj Pazovi i Starim Banovcima • Humanitarni bazar za Veljka Savića u subotu u njegovoj Vojki • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred Opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 23 stepeni.
Život 03.10.2017.
Stara Pazova
STARA PAZOVA: Otvoren prvi holističko rehabilitacioni centar u Srbiji

Prvi holistički rehabilitacioni centar u Srbiji otvoren je danas u Staroj Pazovi u ŠOSO “Anton Skala“. Centar „Oslonac“ je deo projekta „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“.

Holistički rehabilitacioni centar, kao jedinstveni centar u Srbiji, obuhvata kombinaciju različitih tipova terapija namenjenih osobama sa invaliditetom, kako bi prevazišle fizičke i sociološke barijere unutar svoje zajednice kroz holistički pristup pojedincu i njegovom okruženju u oblasti zdravstva, obrazovanja, razvoja veština i osnaživanja socijalne inkluzije. Rezultat je saradnje Opštine Stara Pazova i Delegacije EU u Srbiji, a projekat je u jednom delu podržao i Pokrajinski sekretarijat za finansije. Ukupna vrednost investicije za izgradnju objekta i pomenutu namenu iznosi 232.812,88 evra, od čega je Delegacia EU finansirala 85 odsto, a lokalna samouprava 15 odsto. Kako je istakao predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, ovaj centar je veoma značajan, jer će doprineti razvoju zajednice i socijalnoj inkluziji najugroženijih grupa. Centar „Oslonac“ će omogućiti nekoliko vrsta pomoći - psihološku i medicinsku pomoć i fizioterapiju, što kako je istakla direktorka škole „Anton Skala“ Tanja Todorović, nije obuhvaćeno primarnom zdravstvenom zaštitom. Trenutni kapacitet centra je za oko 30-oro dece i mladih sa različitim razvojnim poteškoćama, sa tendencijom povećanja broja korisnika.