VESTI: • Nove sadnice drveća u Staroj Pazovi zahvaljujući DDOR osiguranju - Za šumu u tvom kraju • Juniorke Srbije postale su ekipne prvakinje Evrope u streljaštvu • VREME: Oblačno, temperatura do 19 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Vojka 12.10.2017.
VOJKA: Nastavak radova na vodovodnoj mreži finansira Uprava za kapitalna ulaganja APV i Opština Stara Pazova

U Vojki bi uskoro trebalo da budu nastavljeni radovi na izgradnji vodovodne mreže. U pitanju je četvrta faza ovog značajnog projekta, za koju je Opština Stara Pazova deo sredstava dobila na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Četvrtu fazu čini ulična vodovodna mreža u ukupnoj dužini od oko 27 km, u vrednosti od preko 20 miliona dinara. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine finasiraće ove radove sa oko 18 miliona dinara, dok je Opština Stara Pazova izdvojila 3,6 miliona dinara.
Sa izgradnjom vodovodne mreže u Vojki počelo se 2014.godine. U prvoj fazi izgrađen je bunar B1 i potisni cevovod u dužini od oko 900 m, a u okviru druge faze distributivna mreža u dužini oko 5,8 km, čime je obezbeđeno snabdevanje vodom osnovne škole, doma zdravlja i drugih javnih objekata, kao i velikog broja korisnika. Ukupna ulaganja u ove dve faze iznosila su oko 29 miliona dinara koje je obezbedila Opština Stara Pazova. Treću fazu projekta izgradnje vodovodne mreže u Vojki čini izgradnja rezervoarskog prostora i tretmana vode sa pratećim objektima, a u njenu realizaciju će se krenuti kada bude izgrađeno dovoljno ulične mreže i kada se obezbedi dovoljan broj priključenih korisnika kako bi se obezbedio optimalan rad objekata u sistemu vodosnabdevanja. Ukupna investiciona vrednost mreže i priključaka u Vojki prema projektnoj dokumentaciji je blizu 200 miliona dinara.