VESTI: • Nove sadnice drveća u Staroj Pazovi zahvaljujući DDOR osiguranju - Za šumu u tvom kraju • Juniorke Srbije postale su ekipne prvakinje Evrope u streljaštvu • VREME: Oblačno, temperatura do 19 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Golubinci 20.10.2017.
"REANIMACIJA" SPOMENIKA KULTURE U SREMU: Među njima i "Šlos"

„Reanimacija spomenika“ je naziv novog projekta Centra za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa „Heritag“ koji se bavi reanimacijom 3 spomenika kulture u Sremu među kojima se nalazi i jedan staropazovački spomenik kulture. Pored letnjikovca grofovske porodice Pejačević u Jarkovcima i neogotičke crkve u Putincima, i dvorac „Šloc“ u Golubincima naredne godine biće reanimiran zahvaljujući projektu Centra za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa „Heritag“.
U kulturno – umetničkom smislu ,projekta će tokom prvih 6 meseci naredne godine oživeti 3 spomenika kulture u Sremu i uključiti oko šezdesetoro dece od 5 do 7. razreda iz Golubinaca, Putinaca i Jarkovaca koji će, između ostalog, u saradnji sa studentima glume i režiji učestvovati u kreiranju pozorišne predstave, a ista će biti izvedena u dvorcu „Šlos“. Projekat kojim će pomenuti spomenjici kulture dobiti sasvim novu funkciju vredan je pola miliona dinara, a finansiraju ga Erste banka i Fondacija „Dukokino“. Podsećamo, ovo je treći projekat „Heritaga“ koji je do sada imao podršku i Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Stara Pazova.