(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovačka policija uhapsila N.R. (41) zbog sumnje u proizvodnju i preprodaju marihuane • Iz Inđije sa festivala "300 hiljada osmeha za Stefana" pola miliona dinara za Stefana Subotića • COVID 19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 70 novozaraženih osoba • "Patrolne šape" i "After- posle pada" u bioskopima u Novoj Pazovi i Starim Banovcima • Humanitarni bazar za Veljka Savića u subotu u njegovoj Vojki • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred Opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 23 stepeni.
Kultura 31.10.2017.
Stara Pazova
Kakvo je finansiranje programa iz kulture u 2017. godini?

Za podsticaj amaterizma ove godine je budžetom Opštine Stara Pazova planirano 3 miliona dinara, za redovnu delatnost Saveza 2,5 miliona i 9 miliona dinara, koja se dodeljuju po konkursima. Za razliku od prethodne godine, ove se finansiranje realizuje bolje i načelnik društvenih delatnosti se nada, da će do kraja godine biti realizovano oko 90 osto budžetskih sredstava opredeljenih za kulturu.
Iz budžeta Opštine Stara Pazova za tekuću godinu su povećana sredstva za finansiranje kulturnih sadržaja, rekao je gostujući u 300. emisiji "Kultura u 21" Radio televizije Stara Pazove, načelnik društvenih delatnosti Željko Šolaja, naglasivši pri tome, da je u 2016. godini za kulturu bilo planirano 10 miliona dinara, a ove 14,5 miliona dinara, od kojih će realizacija biti sigurno preko 90% u skladu sa realizacijom celokupnog budžeta opštine Stara Pazova. Finansiranje kulturnih delatnosti se realizuje podrškom manifestacijema koje organizuje Savez amatera i najvećim delom finansiranjem projekata koje pristignu po Konkursu za programe i manifestacije iz oblasti kulture a na koje su slobodne da konkurišu različite organizacije, udruženja i pojedinci. Od januara do oktobra, po osnovu podsticaj amaterizma isplaćeno je za 8 meseci a do kraja godine, načelnik Šolaja se nada da će biti isplaćeno bar 10 mesečnih davanja po ovom kriterijumu. Podsetimo, u Savezu amatera Opštine Stara Pazova trenutno je 20 članica sa oko 2000 aktivnih stvaralaca. Na svim nivoima takmičenja postižu zapažene rezultate, a svojim radom i nastupima promovišu celokupno kulturno nasleđe i stvaralaštvo opštine, kako u zemlji tako i izvan granica Srbije.