VESTI: CSR Stara Pazova: Otvoren "Dnevni boravak" za rad sa decom sa poremećajem u ponašanju • Od Stare Pazove do Subotice za manje od sat vremena, brza pruga mogla bi da bude otvorena već u decembru • U četvrtak počinje prolećni raspust za đake na teritoriji Vojvodine • U sredu isključenje struje u Staroj Pazovi • U toku upis dece u "Poletarac" • U novopazovačkoj biblioteci organizovano druženje učenika sa pesnikinjom za decu Tatjanom Pupovac • Odbojkašice Jedinstva savladale Omladinac u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa • VREME: Sunčano, temperatura do 20 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 23.11.2017.
POSLANICI IZ SLOVAČKE: Jačanje saradnje na polju obrazovanja

Slovačka republika podržava projekte jačanja nacionalne svesti i kulturnog identite Slovaka u dijaspori. Sa ciljem sagledavanja položaja, potreba i interesa slovačke nacionalne manjine u Srbiji, kako funkcionišu postojeće slovačke institucije i koliko je učešće lokalne samouprave u tome, u Staroj Pazovi su sinoć boravile delegacije dva skupštinska odbora Narodne skupštine Slovačke republike – Odbora za obrazovanje, nauku, omladinu i sport i Odbora za kulturu i medije.
Tokom posete Staroj Pazovi, narodni poslanici slovačkog parlamenta imali su nekoliko susreta, na kojima su razmotrili ove teme, kao i mogućnosti saradnje, kako za održivost slovačke zajednice u Srbiji uz pomoć Slovačke repulike, tako i dveju zemalja u drugim oblastima.
Oblast koja najviše spaja dve zemlje je obrazovanje, što je bila i tema susreta u Narodnoj skupštini Srbije, kaže za RTV Staru Pazovu narodna poslanica Ljibuška Lakatoš, i dodaje: „Pričali smo o ubrazanju procesa prevođenja diploma kao i o mogućnostima razmena studenata, odnosno studiranja naših mladih u Slovačkoj i studiranju mladih Slovaka u Srbiji.“
Ustavom Slovačke republike definisana je obaveza pomoći Slovačke Slovacima u dijaspori a gosti iz Slovačke su izrazili zadovoljstvo sa položajem slovačke nacionalne manjine u Srbiji, konkretno u Staroj Pazovi, gde su se sastali sa rukovodstvom Opštine, Mesne zajednice i slovačkih institucija, funkcionisanjem tih institucija i učešćem lokalne samouprave u tome.
„Godinama u nazad smo obnovili gotovo sve objekte slovačke zajednice, jer ne samo da služe manjinskom narodu, već su i spomenici kulture u našoj sredini. Ponosan sam što u opštini Stara Pazova nije važno ko je Srbin a ko Slovak, već ko je kakav čovek.“- izjavio je ovom prilikom Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.
Tokom boravka u Staroj Pazovi poslanici slovačkog parlamenta, članova Obora za obrazovanje, nauku, omladinu i sport i Odbora za kulturu i medije posetili su centralni arhiv SEAVC u Sbiji, crkvu, školu i SKUD Heroj Janko Čmelik. Osim na polju obrazovanja i kulture postoje mogućnosti saradnje i u drugim oblastima, za šta su obe strane izrazile interesovanje. U nastavku posete, delegacija iz Slovačke republike imaće susrete i u drugim mestima u Vojovidini u kojima žive Slovaci i u Pokrajinskoj vladi.