(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U nedelju koncert benda "(Ne)Normalni" posvećen Vladi Divljanu. Gost je Zdenko Kolar basista "Idola" • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: Više od 55.000 vakcina podeljeno u staropazovačkoj Opštini, situacija sa virusom sve stabilnija • JKP ČISTOĆA: Licitacija za pijačne tezge i mesto na betonu održaće se 9. decembra • Godišnja izložba ULUSP–a u petak uveče u holu pozorišta • NOVI BANOVCI: KUD Branko Radičević proslavlja 70 godina postojanja • "Alasi" igraju u Kragujevcu proziv Radničkog • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 29.11.2017.
Stara Pazova
Inicijativa za dobijanje statusa grada

Uslovi za dobijanje statusa grada, pored broja stanovnika, mogu biti i poseban geografski ili ekonomski položaj ili posebne specifičnosti kao što su na primer blizina državne granice ili drugi istorijski razlozi.
U Sremu status grada za sada ima Sremska Mitrovica, a prvi čovek opštine Stara Pazova uputio je lokalnim odbornicima inicijativu da ova sremska opština dobije status grada koja će se pred njima naći u petak, 1. decembra na 21. Sednici SO. Prema popisu iz 2011. godine u opštini Stara Pazova živi 65.792 stanovnika među kojima i Slovaci, Hrvati, Mađari i Romi, što nije i najvažniji uslov za dobijanje statusa grada kada se govori o broju stanovnika. Povoljan saobraćajno – geografski položaj opštine Stara Pazova, na 30 kilometara od Beograda i 40 kilometara od Novog Sada, kao i činjenica da kroz nju prolaze dva međunarodna puta, međunarodna železnička pruga, biciklistički koridor broj 4, neposredna blizina beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ i batajničkog vojnog aerodroma argumenti su prvog čoveka ove opštine. Sa preko 1.000 privrednika i blizu 3.000 malih preduzetnika, te pozitivan trend smanjenja broja nezaposlenih, ova opština zaslužuje status grada objašnjava Radinović. U prilog svemu tome ide i podatak da u opštini funckioniše 5 javnih preduzeća za obavljanje poslova u komunalnim i drugim delatnostima, dom zdravlja, centar za socijalni rad, turistička organizacija, centar za kulturu i narodna biblioteka, dok svoje ispostave ima čak 9 državnih institucija. U vrtićima i školama se obrazuje oko 5000 đaka kojima je na raspolaganju 51 sportska organizacija i 19 amaterskih društava.