(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Humanitarni bazar za Taru Đokić u subotu u Novoj Pazovi • COVID 19: Osetan pad zaraženih na teritoriji staropazovačke opštine, za pet dana ukupno 31 slučaj • Staropazovčanin Miloš Jovičić među najboljim poznavaocima japanske kulture na Balkanu • Sara Mijić iz Stare Pazove nova prvakinja Srbije u šahu • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Politika 12.04.2018.
Stara Pazova
Tribina "Pazova grad - šta građani dobijaju a šta gube"

Sinoć je u Velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi održana tribina pod nazivom "Pazova grad - šta građani dobijaju a šta gube" posvećena inicijativi da Opština Stara Pazova dobije status grada u organizaciji neformalne grupe “Pazovački aktivisti” i sajta pazova.org. Pred tridesetak građana predstavnici mahom opozicionih stranaka i pokreta su iznosili argumente u kojima se više zalažu za koncept tri posebne nezavisne opštine koje bi bile Stara Pazova, Nova Pazova i Podunavlje.
Građanima su se obratili Slobodan Ilić, poverenik NS za Opštinu Stara Pazova, Srđan Stanković, Pokret za opštinu Stara Pazova, Blažo Popović, predsednik OO DS, Vladimir Antonijević, OO Zelena stranka i Branislav Uzelac ispred neformalne grupe “Pazovački aktivisti” i sajta pazova.org. Građani koju su se javljali za reč su isticali svakodnevne probleme na teritoriji opštine Stara Pazova a neke od njih je zanimalo koja bi naselja pripala kojoj opštini po dobijanju statusa grada sa tri opštine.
Da podsetimo, Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova su u decembru prošle godine usvojili inicijativu da opština Stara Pazova dobije što je najviši nivo u lokalnoj samoupravi što znači i veće nadležnosti, obrazlagao tada je ovaj predlog, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Po njegovim rečima viši status dobile bi i mnoge institucije, poput policije i suda a brojna odeljenja institucija bi dobile status filijale. Status grada bi omogućio stvaranje gradskih opština, o čemu bi odlučili lokalni odbornici a za građane bi to značilo, da ne bi morali za svu dokumentaciju dolaziti u Staru Pazovu, već bi administrativne poslove završavali u svojim gradskim opštinama. U proteklom periodu, Inicijativa je dobila sve pozitivne ocene nadležnog Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Republike Srbije, što je potvrdio Ivan Bošnjak državni sekretar u pomenutom ministarstvu, a iz kabineta Predsednika opštine saznajemo da je cilj rukovodstva lokalne samouprave da u međuvremenu pokrene realizaciju preostalih investicija u infrastrukturu i projekte, koji će staropazovačkoj Opštini i u praktičnom smislu opravdati buduće zvanje grada.