(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Novi pločnik ispred Pošte u centru Stare Pazove • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: U opštini Stara Pazova regitrovano novih 20 slučajeva zaraze • Flauta, kvartet tambura, Bah, Vivaldi, Pjacola... u akustičnom ambijentu Slovačke evangeličke crkve • Čistoća očistila divlje deponije u Novoj Pazovi • Na festivalu "Pozorišni lovor" u Staroj Pazoiv najbolja predstava iz Kisača • "Alasi" bez četvrte uzastopne pobede, KK Dunav - KK Sloga 75:84 • Članice streljačkog kluba Jedinstvo uspešne u Nišu • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 27.08.2018.
Stara Pazova
Počela izgradnja 169 stanova za izbegličke porodice u Staroj Pazovi

Kamen temeljac za izgradnju 169 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova položen je u ponedeljak 27. avgusta u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi.
Finansijska sredstva za izgradnju ovih stanova u okviru potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Banka za Savet Evrope u vrednosti od 3,9 miliona evra i delom iz budžeta opštine Stara Pazova u iznosu od 55 miliona dinara. Prema rečima nadležnih, stanovi će se graditi u sedam stambenih lamela ukupne površine preko 11.500 metara kvadratnih , a rok za završetak gradnje je 300 radnih dana, odnosno juli mesec sledeće godine. Izvođači radova su “Zlatibor Gradnja Beograd” A.D. i “Kej” d.o.o. Polaganju su, pored predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića, prisustvovali prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je ujedno i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, kao i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, ambasade SAD i Nemačke u Srbiji, UNHCR-a i misije OEBS-a i Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije. Podsećanja radi, polovinom oktobra prošle godine u Golubincima su počeli radovi na izgradnji stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa.
U potprojektu 4 RSP gradi se ukupno 261 stambena jedinica u 13 opština među kojima je i staropazovačka, te će u Golubincima do kraja leta biti izgrađeno 20 stambenih jedinica. Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.