(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Novi pločnik ispred Pošte u centru Stare Pazove • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: U opštini Stara Pazova regitrovano novih 20 slučajeva zaraze • Flauta, kvartet tambura, Bah, Vivaldi, Pjacola... u akustičnom ambijentu Slovačke evangeličke crkve • Čistoća očistila divlje deponije u Novoj Pazovi • Na festivalu "Pozorišni lovor" u Staroj Pazoiv najbolja predstava iz Kisača • "Alasi" bez četvrte uzastopne pobede, KK Dunav - KK Sloga 75:84 • Članice streljačkog kluba Jedinstvo uspešne u Nišu • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 31.08.2018.
Stara Pazova
Šta nas čeka na 3. "Gastro Sremu" u Staroj Pazovi za vikend?

Turističko – gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ ove godine održava se po treći put na Trgu Dr Zorana Đinđića tokom predstojećeg vikenda 1. i 2. septembra od 11 do 23 sata u organizacije Turističke organizacije opštine Stara Pazova, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

SUBOTA 1. SEPTEMBAR 2018.

Spremanje ajvara u okviru takmičarskog karavana „Izađi mi na teglu“ poćinje prvog dana manifestacija, a svečano otvaranje je u 13 časova u okviru kojeć će se obratiti predsednik opštine Stara Pazova, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i zaštitno lice manifestacija glumica Anja Mit. Biće to prilika da se predstavi maskota „Gastro Srem“ Mile Gastro Sremac. U 17 časova proglasiće se najbolji takmičari u kategorijama: najukusniji slatki kolač, najbolji recept za slani kočlač i najoriginalniji štand u konkurenciji od preko 70 izlagaća koliko ih je prijavljeno ove godine. U 18 časova biće proglašeni pobednici takmičenja u pripremanju ajvara, a najbolji će dobiti šporet smederevac. Od 19 časova posetioci će imati priliku da uživaju u nastupu članova Tamburaškog orkestra „Ladan špricer“ iz Golubinaca, dok je za 20 časova zakazan celovečernji koncert internacionalnih folklornih ansambala iz Grčke, Bosne i Hercegovine, Turske i Bugarske pod nazivom „Ponesi opanke“.

NEDELJA 2. SEPTEMBAR 2018.

Drugog dana manifestacije sa početkom u 11 časova počinje priprema tradicionalnog sremskog ručka za šta je zadužena domaćica iz Golubinaca Marija Markuš, a zatim će posetioci biti u prilici da probaju sremski ručak zahvaljujući Hotelu „Vojvodina“ iz Stare Pazove. Kulturni umetnički program 2. Septembra počinje u 16 časova, a u okviru istog nastupiće članovi Tamburaškog orkestra mr Ljubinka Lazića iz Vojke i solistkinja Zorica Belić sopran i Tamnuraški orkestar Hrvatskog kulturno – prosvetnog društva „Tomislav iz Golubinaca, zatim pevačka grupa KUD-a „Slavko Gajin“ iz Vojke, Milan Mića Dudić i Milica Dudić. Za 21 sat zakazan je koncert estradne dive Seke Aleksić.

VIDEO: