VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca • Na pokrajinskoj smotri recitatora 9 predstavnika opštine Stara Pazova • Andrej Lakatoš iz Stare Pazove državni prvak u poslovnoj informatici •Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 22.02.2019.
Ministarka kulture Slovačke posetila Staru Pazovu

U trodnevnoj radnoj poseti Srbiji od srede se nalazi Ljubica Lašakova, ministarka kulture Republike Slovačke. Juče je posetila Kovačicu a zatim i Staru Pazovu, gde je imala prijem u Slovačkom kulturno – umetničkom društvu heroj Janko Čmelik, gde je dočekala Ljibuška Lakatoš, predsednica SKUD-a H.J.Čmelik i predsednica NSSNM, kao i predstavnici lokalne samouprave, predstavnici kulturnog života i slovačkih institucija u ovom mestu.

Upoznali su je sa istorijom i kulturnim potencijalima, sa suživotom dva naroda a zatim je prisustvovala probi najmlađih i pogledala prostorije ovog kulturnog zdanja.

"Za ova dva dana mog boravka uvidela sam, da nasleđe naših predaka, koji su se nastanili na ove prestore pre 250 godina, živi i danas. Često imam utisak da ni mi u Slovačkoj ne negujemo tradiciju, pesme, vezove i pozorište u takvom obliku kao što je to slučaj ovde", izjavila je Lašakova.

U njenoj pratnji bila je i Dagmar Repčekova, ambasadorka Sloačke u Srbiji. Cilj trodnevne posete ministarke kulture Republike Slovačke je proširenje saradnje u oblasti kulture i podrška Republike Slovačke očuvanju kulture Slovaka, koji žive u Srbiji, te je u tom pravcu i dogovorena konkretna razmena kulturnih programa.

Saradnja sa Slovačkom je veoma značajna za staropazovačku opštinu, ali i na nivou dveju država, ocenili su učesnici razgovora a Lašakova će u petak imati zvanične razgovore sa pokrajinskim rukovodstvom u Novom Sadu, gde će posetiti i prostorije Saveta SNM.