VESTI: • Nove sadnice drveća u Staroj Pazovi zahvaljujući DDOR osiguranju - Za šumu u tvom kraju • Juniorke Srbije postale su ekipne prvakinje Evrope u streljaštvu • VREME: Oblačno, temperatura do 19 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 07.03.2019.
Usvojeni planovi rada Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i većine mesnih zajednica

Danas je održano 36. po redu zasedanje Skupštine opštine Stara Pazova na kojoj su većinom glasova lokalnih odnornika usvojene sve tačke dnevnog reda.

Više od sat i po vremena bilo je potrebno da većina lokalnih odbornika da saglasnost na programe rada i finansijske planove staropazovačkog Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, a usvojeni su i finansijski planovi za ovu godinu svih mesnih zajednica sem Nove Pazove i Starih Banovaca.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je na zahtev odbornika iz opozicionih stranaka obrazložio projekat javno – privatnog partnerstva za finansiranje, projektovanje, rekonstrukciju i održavanje lokalne putne infrastrukture, a po istom principu biće rađena i izgradnja kanalizacione mreže u Staroj i Novoj Pazovi i Starim i Novim Banovcima.

Na sednici je usvojen i Prostorni plan opštine do 2025. godine, kao i planovi generalne regulacije Nova Pazova i Banovci, a pristupiće se i izradi Strategije održivog razvoja. U narednom periodu biće angažovana eksterna revizija završnog budžeta opštine za prošlu godinu, a usvojen je i izveštaj o radu Opštinske uprave za 2018.

Novoformirani trg u Staroj Pazovi nosiće naziv po Dušanu Ivančeviću koji je na odsluženju vojnog roka 1999. godine poginuo, dok će jedna ulica u ovom mestu biti nazvana po Zdenku Bzovskom koji je, takođe izgubio život u NATO agresiji. Utvrđeno su i novi nazivi ulica u skoro svim naseljenim mestima opštine, a za sva autobuska stajališta na teritoriji opštine ustanovljeni su i tačni nazivi.

Opština Stara Pazova dobiće i mrežu predškolskih ustanova i osnovnih škola, dok će zgrada u Njegoševoj ulici broj 1 u Novoj Pazovi biti u vlasništvu Centra za kulturu.