VESTI: U Staroj Pazovi kažnjeni vozači koji su vozili automobile pod dejstvom alkohola i droga • U ponedeljak bez vode pojedini stanovnici u ulici Cara Dušana u Novoj Pazovi • Put između Stare i Nove Pazove danas u potpunosti zatvoren • Da Marija još dugo bude sa svojim ćerkama: U nedelju humanitarno veče u Novim Banovcima • Klaviristkinja Marija Bajalica sinoć održala koncert u Staroj Pazovi • Sve je spremno za borbu u Obrenovcu! Odbojkašice Jedinstva za Kup protiv TENT-a u nedelju u 19.00 • Odbojkaši Jedinstva u subotu protiv Takova iz Gornjeg Milanovca. • VREME: Oblačno, temperatura do 17 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 18.03.2019.
OO SNS STARA PAZOVA: Osuda nasilnog upada u RTS i podrška Predsedniku Vučiću

Članovi Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Staroj Pazovi su na konferenciji za medije osudili ekcese koji su proteklog vikenda priredili lideri Saveza za Srbiju, pre svega njihov vandalski čin upada u zgradu javnog servisa Srbije, kao i blokadu Predsedništva tokom obraćanja predsednika Aleksandra Vučića.

Đorđe Radinović, predsednik OO SNS Stara Pazova izjavio je da "daju podršku Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i celoj Vladi Srbije na onome što rade kada je u pitanju ekonomski prosperitet Srbije i stvaranje uslova za građane da mogu da žive od svog rada, da se ljudi zaposle, da se otvore nova radna mesta i da građani i njihove porodice žive onako kako se živi u razvijenim zemljama u Evropskoj uniji, onako dostojanstveno kako treba u 21. Veku. To je naša borba, a ne na ulici u tuči sa batinašima, ili da razvaljujevmo i provaljujemo u institucije države ili medije odnosno Radio - televiziju Srbije".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom ovog slučaja istakao je da je nasilju došao kraj, te da će onaj ko krši zakon odgovarati.
"Nije njima meta ni RTS ni neko drugi, meta im je taj koji može u lice da im kaže da su lopuže, taj koji se ne plaši da im kaže šta su sve opljačkali", rekao je Vučić.

Navodi da je otvoreno ukupno 200 fabrika, pogona, novih važnih privrednih objekata u Srbiji.
"I sam sam otvorio 100-ti pogon i mislim da time možemo da se ponosimo. I ja se time ponosim. To su rezultati našeg rada", naveo je predsednik.
Kako je rekao, oni drugi mogu da se ponose zatvaranjem fabrika i debljinom novčanika.
"To mi je najsmešnije - 'Vučiću lopove' viču oni koji su ukrali 500 miliona evra. To ne mogu da razumem", tvrdi Vučić.
Prema njegovim rečima, Srbija neće dozvoliti da se nasiljem ugrožava bilo ko.
"Svi oni koji misle da siledžijstvom, nasiljem, fizičkim napadima na ljude mogu da ostvare političke rezultate grdno se varaju", istakao je Vučić.

Predsednica Vlade Republike Srbije najoštrije je osudila upad dela demonstranata i lidera Saveza za Srbiju u zgradu javnog servisa Srbije i poručila da država neće tolerisati nasilje:

"Najoštrije osuđujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dela učesnika protesta '1od5 miliona' koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije preteći novinarima i urednicima javnog servisa. Ovaj vandalski čin Đilasa, Obradovića, Jeremića jasno pokazuje da od prvog dana planiraju da izazovu nerede i da na nasilan način smene legitimno izabranu vlast."

I potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije osuđuje napad na pripadnike policijskih službenika.

„Skandalozno je i nedopustivo to što Đilas i Obradović pokušavaju da svoju politiku sprovode fizičkim napadima na policijske službenike. Pozivam sve državne organe da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve one koji su danas napali policijske službenike.“

Osuda stiže i iz Pokrajinske vlade:

"Motorne testere i vešala simboli su programa i ciljeva stranaka i pojedinaca koji su svojim delovanjem u bliskoj prošlosti naneli mnogo štete našoj zemlji. Njihovo političko delovanje sinonim je za pljačkašku privatizaciju, služenje tuđim interesima i u novije vreme nasilje i mržnju prema Aleksandru Vučiću. Takva politika interesa, bez politike konkretnih ciljeva za narod i građane, neće dobiti podršku ni sada ni u budućnosti".

Proteklog vikenda u Beogradu privedeno je 18 lica i to devet zbog prekrašaj zakona o javnom redu i miru, a osam zbog drugih krivičnih dela izjavio je direktor policije Vladimir Rebić. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije poručuju da će svaki napad na pripadnike policije biti strogo sankcionisan u skladu sa zakonom, te da nikome neće biti dozvoljeno da upada u institucije države i ugrožava živote ljudi.