VESTI: • Nove sadnice drveća u Staroj Pazovi zahvaljujući DDOR osiguranju - Za šumu u tvom kraju • Juniorke Srbije postale su ekipne prvakinje Evrope u streljaštvu • VREME: Oblačno, temperatura do 19 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 21.03.2019.
Staropazovački amateri u konkurenciji za najbolje predstave u Sremu

U ovogodišnjoj selekciji za Zonsku smotru amaterskog dramskog stvaralaštva Srema našlo se 4 pozorišne predstave iz opštine Stara Pazova.

U petak 22. marta članovi Amaterskog dramskog pozorišta “Pepo Krsto” u Surduku izvešće predstavu “Slepi kolosek” po tekstu i režiji Dušana Radojčića, u subotu 23. marta biće izvedena predstava “Sve o ženama” po tekstu Mira Gavrana u režiji Aleksandera Baka u kojoj igraju članovi Amaterskog pozorišta “Mirko Tatalović Ćira” u Novoj Pazovi, dok će se u nedelju 24. marta izvesti dve predstave: “Ko brine o babi” po tekstu Sava Škobića u režiji Igora Piskle u kojoj igraju članovi Dramskog studija “Branko Radičević” u Novim Banovcima i “Đavolji čardaš” po tekstu Hane Zelinove u režiji Anjičke Balaž u izvođenju članova Slovačkog kulturno – umetničkog društva “Heroj Janko Čmelik” i Slovačkog pozorišta “VHV” u Staroj Pazovi.

Selektor ovogodišnje smotre je pozorišni reditelj Zoltan Fridman koji će do kraja marta pogledati ukupno 10 predstava u Sremu i predložiti najbolje za pokrajinsku smotru i festivale. U konkurenciji su predstave iz opština Šid, Stara Pazova, Ruma, Sremska Mitrovica, Beočin i Pećinci.