VESTI: U opštini Stara Pazova u 2021. godini čak 26 poginulih u saobraćajnim nesrećama • U subotu dobrovoljno davanje krvi u OŠ "H. J. Čmelik" • Tokom vikenda u Pozorišnoj sali Pazovački pozorišni dani • Odbojkašice Jedinstva gostuju Parizanu, Omladinac igra u Inđiji • Zatvoren put Stara Pazova- Inđija: Obilazak preko Golubinaca ili auto-putem • Rekonstrukcija puta za Vojku. Radi se od "Putnika" i nadvožnjak, obilaznica preko Nove Pazove • Košarkaši Dunava u subotu u Staroj Pazovi igra sa ekipom Čačak 94 Quantox • VREME: Hladno temperatura od 1 do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura 06.05.2019.
Stara Pazova
Kulturna dešavanja u maju: Beogradska filharmonija u Staroj Pazovi

Kulturni repertoar i ovog meseca obiluje raznovrsnim kulturnim dešavanjima, a najveći događaj definitivno je gostovanje Beogradske filharmonije u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi 14. maja od 20 časova. Pokrovitelj koncerta je Opština Stara Pazova, a ulaznice su besplatne. Ipak, ukoliko želite da obezbedite sedište, numerisane karte dele se na blagajni Centra za kulturu.

Još jedna velika manifestacija trajaće od 17. do 25. maja, a u pitanju je Festival amaterskih pozorišnih društava Vojvodine. Pored toga, 11. maja ponovo se igra najnovija predstava amaterskog pozorišta Mirko Tatalović Ćira "Sve o ženama", a za najmlađu publiku Udruženje umetnika "Visoko C" iz Novog Sada 7. maja u Novoj Pazovi u dva termina izvodi svoju pozorišnu predstavu, dok će u Staroj Pazovi 29. maja u organizaciji Predškolske ustanove Poletarac biti održana Revija dramskog stvaralaštva dečjih ustanova Srema sa početkom u 20 časova.

Ovog meseca i folklor zauzima važno mesto u kultri. 11. maja u Novim Banovcima uoči seoske slave KUD Branko Radičević organizuje koncert koji će početi u 19 časova, a sutradan od 10 časova u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi održava se Zonska smotra dečjeg folklora. 24. u mesecu u Sportskoj hali Nova Pazova organizuje se 14. po redu Međunarodni festival dečjih folklora pod imenom "Razigrana mladost".

Likovni program takođe je bogat. U Staroj Pazovi biće otvorene dve izložbe - 9. maja u holu pozorišne sale od 18 časova Dečja likovna kolonija Stari Banovci, a 13. u mesecu u galeriji Mira Brtka od 19 časova biće izložene grafike i skulpture Svetlane Karović Deranić i Zorana Deranića. U Galeriji u Novoj Pazovi 17. maja od 19 časova Draga Olujić će predstaviti svoju postavku slika sa motivima podvodnog sveta.