VESTI: Lokalna samouprava priprema projekat javnog prevoza na teritoriji opštine Stara Pazova • Vozilo mobilnog informativnog centra MUP-a boravilo u mestima opštine Stara Pazova • Konkurs za regresiranje troškova putovanja studenata otvoren do petka, 02. decembra • Završen projekat CSR "Moj kutak u gradu" • Završava se rekonstrukcija puta za Inđiju • Osma pobeda za redom odbojkašica Jedinstva! Savladan Partizan EFBET u gostima 0:3 • "Alasi" se oporavljaju? Dunav savladao Čačak 94 Quantox sa 84:83 • VREME: Hladno temperatura od 1 do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija 09.05.2019.
Stara Pazova
Najmodernija avio - industrija stiže u Staru Pazovu?

Opština Stara Pazova poslednjih dana u žiži je interesovanja ne samo domaćih, nego i svetskih medija. Vest da nemački proizvođač avio – motora „MTU aero-endžins“ ulaže u ovaj deo Srema obradovala je opštinsko rukovodstvo, ali i građane ovog kraja. Prema navodima „Večernjih novosti“, potpisivanje ugovora nemačke kompanije ukoliko se odluče za ovu lokacije očekuje se narednog meseca.

450 radnika trebalo bi da nađe zaposlenje u nemačkoj kompaniji MTU aero-endžins koja bi trebala da investira u staropazovačkoj opštini, tačnije u industrijskoj zoni duž auto-outa Beograd – Novi Sad. Prema pisanju medija, fabrika bi se nalazila na 15 kilometara od aerodroma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva privrede i pomenute kompanije da je u Srbiju stigla najmodernija avio – industrija, te da je u pitanju investicija koja znači visokotehnološki život i razvoj naše zemlje.

200 miliona evra u poslednjih devet godina uložile su domaće i strane kompanije koje posluju u jugoistočnom delu Srema što je uticalo na smanjenje broja nezaposlenosti, istakao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović:

„Kod nas u naše industrijske zone dolaze veliki svetski i evropski brendovi, kompanije koje pažljivo i dugoročno planiraju svaku investiciju, uzimajući u obzir i lokalno okruženje, mogućnost stvaranja potencijalnih kooperanata, postojanje srodnih branši iz oblasti proizvodnje, obučene kadrove i raspoloživu radnu snagu. Naš recept daje rezultate, a o tome svedoče i aktuelne najave dolaska novih investitora, koji su u samom vrhu evropske i svetske privrede. Pošto je to uvek proces, ovakva najava nas ohrabruje da nastavimo da radimo najbolje što možemo, jer na taj način pratimo ekonomski razvoj koji je ucrtala republička Vlada zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.“

Jedna od značajnih investcija realizovana u poslednjih godinu dana jeste otvaranje logističkog centra nemačkog prehrambenog trgovinskog lanca Lidl u Novoj Pazovi, a na teritoriji staropazovačke opštine u 4 industrijske potpuno opremljene zone na 1.500 hektara površine nalaze se postrojenja i predstavništva najuspešnijih svetskih kompanija kao što su: Mercedes Benc, Alumil, Nestle, Huskvarna, De-ha-el, Gorenje, Skanija, Volvo i druge.