VESTI: U opštini Stara Pazova u 2021. godini čak 26 poginulih u saobraćajnim nesrećama • U subotu dobrovoljno davanje krvi u OŠ "H. J. Čmelik" • Tokom vikenda u Pozorišnoj sali Pazovački pozorišni dani • Odbojkašice Jedinstva gostuju Parizanu, Omladinac igra u Inđiji • Zatvoren put Stara Pazova- Inđija: Obilazak preko Golubinaca ili auto-putem • Rekonstrukcija puta za Vojku. Radi se od "Putnika" i nadvožnjak, obilaznica preko Nove Pazove • Košarkaši Dunava u subotu u Staroj Pazovi igra sa ekipom Čačak 94 Quantox • VREME: Hladno temperatura od 1 do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija 11.05.2019.
Stara Pazova
Gigant avio industrije "MTU Aero Engines" najverovatnije odabrao Staru Pazovu za svoj novi pogon

Opština Stara Pazova poslednjih dana u žiži je interesovanja ne samo domaćih, nego i svetskih medija. Vest da nemački proizvođač avio-motora "MTU aero-endžins" ulaže u ovaj deo Srema obradovala je građane ovog kraja. Potpisivanje ugovora nemačke kompanije ukoliko se odluče za ovu lokacije očekuje se narednog meseca.

Oko 450 radnika trebalo bi da nađe zaposlenje u nemačkoj kompaniji "MTU aero-endžins" koja bi trebala da investira u staropazovačkoj opštini, tačnije u industrijskoj zoni duž autoputa Beograd - Novi Sad.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva privrede i pomenute kompanije da je u Srbiju stigla najmodernija avio-industrija, te da je u pitanju investicija koja znači visokotehnološki život i razvoj naše zemlje.

"200 miliona evra u poslednjih devet godina uložile su domaće i strane kompanije koje posluju u jugoistočnom delu Srema što je uticalo na smanjenje broja nezaposlenosti", istakao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović:

"Kod nas u naše industrijske zone dolaze veliki svetski i evropski brendovi, kompanije koje pažljivo i dugoročno planiraju svaku investiciju, uzimajući u obzir i lokalno okruženje, mogućnost stvaranja potencijalnih kooperanata, postojanje srodnih branši iz oblasti proizvodnje, obučene kadrove i raspoloživu radnu snagu. Naš recept daje rezultate, a o tome svedoče i aktuelne najave dolaska novih investitora, koji su u samom vrhu evropske i svetske privrede. Pošto je to uvek proces, ovakva najava nas ohrabruje da nastavimo da radimo najbolje što možemo, jer na taj način pratimo ekonomski razvoj koji je ucrtala republička Vlada zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem."

Jedna od značajnih investicija realizovana u poslednjih godinu dana jeste otvaranje logističkog centra nemačkog prehrambenog trgovinskog lanca Lidl u Novoj Pazovi, a na teritoriji staropazovačke opštine u četiri industrijske potpuno opremljene zone na 1.500 hektara površine nalaze se postrojenja i predstavništva najuspešnijih svetskih kompanija kao što su: Mercedes Benc, Alumil, Nestle, Husvarna, DHL, Gorenje, Skanija, Volvo i druge.