VESTI: Vozilo mobilnog informativnog centra MUP-a u sredu u mestima opštine Stara Pazova • Konkurs za regresiranje troškova putovanja studenata otvoren do petka, 02. decembra • U opštini Stara Pazova u 2021. godini čak 26 poginulih u saobraćajnim nesrećama • Završava se rekonstrukcija puta za Inđiju • Osma pobeda za redom odbojkašica Jedinstva! Savladan Partizan EFBET u gostima 0:3 • "Alasi" se oporavljaju? Dunav savladao Čačak 94 Quantox sa 84:83 • VREME: Hladno temperatura od 1 do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život 21.05.2019.
Stara Pazova
USVOJEN "TIJANIN ZAKON": "Ukradena bezbednost" u OŠ "Simeon Aranicki"

Na tribini pod nazivom "Ukradena bezbednost" koju je organizovala OŠ Simeon Aranicki u Staroj Pazovi, roditelji su mogli da se informišu o svim opasnostima koje vrebaju sa Interneta - trgovini ljudima, pedofiliji i zlostavljanju dece. Predavač je bio osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić.

Trgovina ljudima, trgovina organima, pedofilija, seksualna i radna eksploatacija, zlostavljanje dece – pojmovi su o kojima sve češće slušamo, ali u svojoj svesti prihvatamo da se to uvek dešava nekome drugome i ne ovde. A dešava se tu, oko nas, u komšiluku, u školi. U našem gradu ili u susednom. Na internetu ili u realnom svetu ali podjednako opasno i ukorenjeno.

Velika opasnost leži u Internetu. Neretko deca prihvataju poziv za prijateljstvo na društvenim mrežama od nepoznate osobe, dopisuju se sa njima i dele svoje lične podatke. Svesni ovog problema, u Osnovnoj školi Simeon Aranicki organizovali su tribinu za roditelje pod nazivom "Ukradena bezbednost".

Danas postoji more društvenih mreža na kojima su deca i tinejdžeri aktivni. Pored prednosti koje one pružaju, predstavljaju i idealnu bazu za sve one koji mogu na brojne načine da zloupotrebe ovu internetsku slobodu. Zadatak roditelja je da ih od toga sačuvaju.

Tribina „Ukradena bezbednost“ Fondacije „Tijana Jurić“ za kratko vreme postala je veoma tražena zbog tematike o kojoj se u Srbiji retko govori, a ovoj edukaciji u Staroj Pazovi prisustvovali su predstavnici Doma zdravlja, Centra zasocijalni rad, policije i opštine.