VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 05.01.2013.
Božićna poslanica Partijarha Irineja

Patrijarh srpski Irinej čestitao je Božić svim vernicima, uz poruku da su nam, pored ljubavi, potrebni mir i dobra volja i poziv srpskom narodu da ne zaboravi svoju pravoslavnu veru, svoj jezik, bogomolje i grobove predaka i svoje svetosavske korene. "Božić je dan utehe i nade za sve izbegle i izgnane, pa i za sve one iz roda našega koji jedu gorki izgnanički hleb", rekao je patrijarh u poslanici. On je kazao da je Božić dan
radosti i za narod Svetog Save, "rasut vojlno i nevoljno po svim meridijanima od Evrope do Amerike i Australije". "Očinski brinući, pozivamo vas da ne zaboravite svoju pravoslavnu veru i svoj jezik, da ne zaboravite bogomolje i grobove svojih predaka, da ne zaboravite svoje svetosavske korene koji su ovde, u ovoj zemlji Božjoj koja se Srbijom zove i u drugim krajevima koji su vekovna postojbina Srbinova", poručio je patrijarh. On je građanima na Kosovu i Metohiji poručio da je Božić dan kojim počinje i Vaskrs, a da Vaskrsenje ne biva bez stradanja i da na stotu godišnjicu oslobođenja Kosova i Metohije treba "položiti nadu u Gospoda".
"Znajte, zapamtite i naučite decu svoju da bi oni naučili decu da je izgnani jevrejski narod skoro dvadeset vekova čekao dan povratka zemlji otaca svojih, a srpski narod pet vekova čekao oslobođenje stare Srbije", rekao je patrijarh. On je istakao da se ovogodišnji Božić slavi pred početak svečanog obeležavanja 1.700 godišnjice Milanskog edikta kojim je Sveti Car Konstantin hrišćanima dao slobodu i pravo da Hrista slobodno proslavljaju. Patrijarh je istakao da je, nažalost, u jubilarnoj godini slobode hrišćanskog ispovedanja vere, upravo ta sloboda uskraćena pripadnicima ohridske Arhiepiskopije čiji je poglavar arhiepiskop Jovan zatočen u tamnici i to od strane onih koji, kako je rekao, već više decenija "ne dozvoljavaju da rizu Hristovu bezbožnom rukom razderanom, ponovo sastavimo".
"U ovom danu, kada se zemlja raduje sa nebom, upućujemo reči ljubavi, utehe i ohrabrenja deci Ohridske Arhiepiskopije", naveo je patrijarh.
Patrijarh srpski je u poslanici ukazao i da živimo u vremenu u kome su hrišćanske vrednosti obezvređene i zapostavljene, kao i da duhovna kriza ostavlja strašne posledice po međuljudske odnose. Prema njegovim rečima, naše vreme je odavno vreme potresa, socijalne nesigurnosti i otuđenja. "Živimo u vremenu u kome je sve na prodaju, u kome se trguje svim i svačim, pa i istinskom slobodom i ljudskim dostojanstvom. Ali zato što je vreme takvo kakvo jeste, zbog toga što je ono takvo otkako je greha i što će takvo biti dok je zla u svetu, Božić nam dolazi kao melem na ranu", kazao je patrijarh. Zato nam Božić, poručuje patrijarh, dolazi kao najdublja uteha koja od Boga dolazi i kojom nas on oslobađa od tuge i vraća nam poverenje u njegovu pravdu i njegovu istinu. "Osećajući sve teškoće i nevolje u kojima se nalazimo danas i mutne oblake koji su se nadneli nad naš mučenički i stradalni narod, poučeni ovim velikim danom, mi vas pozivamo da ostanete u veri Hristovoj i veri naših svetih predaka", naveo je patrijarh.