VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Danas uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u Batajnici • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 29.08.2019.
Tribina o brizi za odrasla i starija lica u organizaciji CSR Stara Pazova

“Živimo pod istim krovom” naziv je projekta staropazovačkog Centra za socijalni rad koji je danas predstavljen u Klubu za odrasla i starija lica u Staroj Pazovi. Realizaciju ovog projekta koji se odnosi na porodični smeštaj za odrasla i starija lica i lica sa mentalnim metnjama i invaliditetom podržao je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Usluge porodičnog smeštaja u opštini Stara Pazova tokom prvih sedam meseci ove godine koristilo je 30 lica, dok se 12 lica našlo u prihvatilištu. Za 14 porodica procenjena je potreba za ovom vrstom usluge.

Šta je porodični smeštaj, ko može biti pužalac usluge, šta su poteškoće i dobrobiti od ovog vida socijalne podrške, ali i kako ostvariti pravo na ovu vrstu usleg samo su neke od teze kojima je posvećena pažnja na tribini.

Projekat koji se odnosi na porodični smeštaj za odrasla i starija lica i lica sa mentalnim metnjama i invaliditetom proistekao je iz potrebe za razvojem prihvatilišta za beskućnike u Sremu i postojanjem većeg broja dnevnih boravaka.

Od jula do decembra staropazovački Centar za socijalni rad uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u okviru projekta realizovaće i 12 tribina, dva tematska predavanja iz oblasti brige o zdravlju, ishrani i alternativnim oblicima lečenja, dok će krajem godine biti predstavljeni rezultati projektivnh aktivnosti.