VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U utorak isključenje struje u dve ulice u Novoj Pazovi • 5 zlatnih diploma iz Sečnja za recitarore iz opštine Stara Pazova • Produžen Second hand bazar u Parohijskom domu u Staroj Pazovi do petka • Jedinstvo i Omladinac igrali nerešeno, Podunavac izgubio u Šajkašu • Odbojkašice Jedinstva ponovo pobedile TENT, u sredu meč lopta za titulu! • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Nova Pazova 12.09.2019.
U Novoj Pazovi započeli radovi na izgradnji kanalizacije i rekonstrukciji vodovoda u nekoliko ulica

Za naselje Nova Pazova lokalna samouprava je budžetom planirala nekoliko važnih investicija u infrastrukturne projekte, koje se pre svega odnose na delove naselja sa problemima fekalne i kišne kanalizacije, kao i delove naselja gde je neophodno zameniti zastarele azbestne vodovodne cevi.

Nakon desetine projekata, koje je Opština realizovala po modelu sufinansiranja sa republičkim i pokrajinskim institucijama, što se pokazalo kao izuzetno dobra praksa jer se sa manje direktnih budžetskih sredstava postiže veći broj investicija, 31. maja predsednik Đorđe Radinović je u Bečeju potpisao ugovore o sufinansiranju tri projekta, sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dr Vukom Radojevićem.

Naime, na ovogodišnjem Konkursu o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine, staropazovačka Opština je konkurisala sa već pripremljenim projektima i u skladu sa unapred izvršenim admininstrativnim pripremama osvojila deo sredstava, koja će biti od velikog značaja za planirana ulaganja.

Pomenuta tri projekta su namenjeni: rekonstrukciji vodovoda u ulici Vojvode Putnika u Novoj Pazovi, izvođenju radova na sekundarnoj mreži kanalizacije sa kućnim priključcima u Pinkijevoj ulici, Vojvođanskoj ulici i ulici Poljski put, i idejnog projekta rekonstrukcije vodovoda u ulici Vojvode Putnika u Novoj Pazovi.

„Ovaj vid podrške prema lokalnim samoupravama, su nama od velikog značaja, jer su ovi projekti obimni i zahtevni za realizaciju i finansiranje. Mi smo kao lokalna samouprava budžetski u 2019. godinu uvrstili ove investicije, a sa podrškom Pokrajinskog sekretarijata dobijamo mogućnost da ostala budžetska sredstva rasporedimo na neke druge projekte. Zajedničkim ulaganjima izvršićemo zamenu azbestnih vodovodnih cevi na kritičnim delovima ulica u Novoj Pazovi, kao i izgradnju kanalizacije prema projektu tj. gde je najhitnije. Potpisani ugovori za nas su veoma vredni i iznose oko 40 miliona dinara, tačnije toliko iznosi deo sredstava koje finansira Pokrajina, a približno toliki iznos se izdvaja i iz budžeta naše Opštine“, poručio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović povodom svečanog uručenja pomenutih ugovora.