(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova obezbedila bespovratna sredstva za 120 malih preduzetnika • Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično s kišom. Dnevna temparatura od 16 stepeni do 21 stepen. Sutra promenljivo oblačno sa sunčanim periodima a narednih sedam dana biće postepeno toplije. Trenutno je 13 stepeni.
Kultura 24.01.2013.
Stara Pazova
"Ostrog" nastupio u ruskom domu

Društvo srpsko - ruskog prijateljstva „Dostojevski“ u prvoj godini svog osnivanja učestvovalo je u tradicionalnim Božićnim danima Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu, poznatijeg kao Ruski dom. Društvo „Dostojevski“ prošle nedelje je organizovalo otvaranje izložbe ikona u pesku Miomira Lukića, a ove nedelje i svečano zatvaranje izložbe i cele manifestacije. Božićne dane u Ruskom domu je zatvorio

koncert Crkveno-pevačkog društva Ostrog iz Novih Banovaca. Na programu koncerta su bile duhovne i narodne pesme i pesme ruskih i srpskih autora. Ovom prilikom je ikonopisac Miomir Lukić uručio svoje ikone vojnom atašeu ruske ambasade Dimitriju Makrovu, koji se na čistom srpskom jeziku zahvalio u ime ambasadora. Lukić je ikonu uručio i direktoru Ruskog doma Mihailu Genadijeviču Denisovu, koji se zahvalio Društvu iz Stare Pazove na lepoj izložbi i divnom koncertu u čast Hristovog rođenja. Ikonu, kao znak zahvalnosti za dobru saradnju, dobili su i Zlatan Kojić, predsednik Odbora za saradnju sa pravoslavnim narodima, Natalija Koceva, predsednica Fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Rada Žugić, predsednica Društva srpsko - ruskog prijateljstva „Dostojevski“. Bila je ovo prilika da se pomene veliko interesovanje naših sugrađana za kurs ruskog jezika, koji je u Staroj Pazovi organizovan zahvaljujući saradnji Društva „Dostojevski“ i Ruskog doma. Rada Žugić i Natalija Koceva su se složile da dobru saradnju treba nastaviti. Ovo je bilo prvo gostovanje Crkveno-pevačkog društva Ostrog u Ruskom domu, rekla nam je horovođa dr Katarina Stanković. Crkveno - pevačkog društva Ostrog iz Novih Banovaca za trinaest godina koliko postoji, više puta je osvajalo prva mesta na takmičenjima horova duhovne muzike u Beogradu, Bijeljini, Negotinu i Nišu i dirigentkinja Katarina Stanković, koja hor vodi od 2002. godine, sama je dobila više prestižnih priznanja.