(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Trenutno 251 aktivni slučaj COVID 19, za 24 časa 49 nova slučaja • Sakupljena sredtva za Stefana Subotićaiz Belegiša za transplantaciju koštane srži u Nemačkoj • Pisarnica opštinske uprave ne radi, dokumentacija se predaje na info pultu • Biblioteka zatvara čitaonice, knjige se samo ostavljaju na stolu ispred ulaza • Od 23.11. izložba slika Marije Gužvice u galeriji CzK "Mira Brtka" • Omladinac dočekuje Vršac,Jedinstvo Slobodu iz Novih Kozaraca • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, najviša dnevna temperatura do 6 stepeni.
Info 20.11.2020.
Stara Pazova
Škola "Pinki" obeležila 290 godina postojanja

Osnovna škola “Boško Palkovljević - Pinki“ proslavlja 290 godina postojanja. Tom prilikom učenici i nastavnici pripremili su kraći film o istorijatu ustanove a upriličena je i izložba fotografija u školi.

Staropazovačka osnovna škola davne 1730. godine u blizini Pravoslavnog hrama u takozvanom "Srpskom kraju" Stare Pazove. Velika proslava za rođendan ove ustanove sa bogatom tradicijom nije održana zbog trenutne zdravstvene situacije, ali je jubilej obeležen on lajn priredbom i izložbom u školi.

Tanja Glišić, nastavnica u ovoj školi koju je nekada i ona pohađala, ali i njen otac, deda i pradeda, kaže da su jako lepe reakcije svih onih koju su pogledali film jer on obiluje starim fotografijama brojnih generacija.

U dvadesetominutni film učenika i nastavnika stao je samo deo bogate istorije škole “Pinki” koja je iznedrila je brojne danas uspešne ljude.

Zorica Jovičić, direktorka škole kaže da je škola uvek bila na tom mestu, da se zgrada menjala, rušila i dograđivala, a je posebno interesantno da za 290 školskih godina ona ni jednom nije prekidala sa radom.

U više navrata je objekat ove staropazovačke škole adaptiran, a uz pomoć lokalne samouprave 2021. počeće obimna rekonstrukcija škole, koja će dobiti savremen izgled i biti prilagođena potrbema svih učenika, kojih je trenutno 720.