(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: "Lasta" počela sa prodajom mesečnih markica, još u ponedeljak i u torak važe stare markice • Mladići 2003. godište da se jave u vojni odsek radi uvođenja u vojnu evidenciju • JKP Toplana Stara Pazova će u narednim ledenim danima grejati 24 časa • COVID 19: Novih 19 slučajeva zaraze virusom Kovid-19 u našoj opštini, trenutno 370 aktivnih slučajeva • Stefan Subotić iz Belegiša, koji je početkom decembra prošle godine imao transplantaciju koštane srži, posle 45 dana bolničkog lečenja izašao je iz bolnice • Radovi na Auto-putevima kod Beške i Rume • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME:Temperatura od -2 do 0 stepeni
Politika 23.12.2020.
Stara Pazova
Opštinski budžet za sledeću godinu 3 milijarde i 77 miliona dinara

Odbornici SO Stara Pazova su većinom glasova usvojili Opštiski budžet za 2021. koji je projektovan u iznosu 3 milijarde i 77 miliona dinara.

Kako je rekla Nataša Mićić, predsednica lokalnog parlamenta, budžet je planiran u skladu sa potrebama svih stanovnika staropazovačke opštine:

"On je jednim delom i razvojni budžet, planiramo da ulažemo i u vodovod i kanalizaciju u narednoj godini. Planiramo da poboljšamo sve uslove u svim mesnim zajednicama, odnosno mestima gde naši sugrađani žive, tako da je ovaj budžet od izuzetnog značaja za ovu godinu."

Po rečima predsednika opštine Đorđa Radinovića, budžet je realno planiran i velikom delom će biti usmeren na nekoliko kapitalnih investicija:

"Veoma važno što ćemo raditi sa Kancelarijom za javna ulaganja, to je sanacija dva doma zdravlja u Staroj i Novoj Pazovi. To su veliki projekti negde oko dve milijarde vrednosti projekta.

Druga stvar, radićemo naše lokalne puteve, kako je Predsednik Vučić danas rekao, mi smo već pred raspisivanjem tendera, putni pravac, Stari Banovci - Krnješevci. To je jedan put koji je značajan i u dosta lošem stanju, a radićemo i ostale lokalne puteve. I zaista ćemo od naredne godine izdvojiti puno sredstava za lokalne puteve."

Planovi i programi rada Javnih preduzeća za narednu godinu takođe su dobili zeleno svetlo odbornika, kao i čitav niz komunalnih usluga koje se najviše odnose na parkiranje, javno osvetljenje i pogrebnu delatnost.

Dve tačke dnevnog reda su bile posvećene konverziji potraživanja po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda. Raspravljalo se i o kadrovskim rešenjima u nadzornim i upravnim odborima biblioteke, Saveta za zdravlje i opštinskog štaba za vanredne situacije, te su i te odluke usvojene.
SO će se i u narednoj godini baviti zadacima koji su joj zakonom propisani dodala je Nataša Mićić:

" To je dakle praćenje rada Saveta mesnih zajednica, dakle njihovo finansijsko poslovanje i izveštaj o radu. Takođe javnih preduzeća na teritoriji opštine Stara Pazova."

Takođe je u nadležnosti SO donošenje novih podzakonskih akata, a prema novom poslovniku sednice mogu od sada da prate samo akreditovani mediji.

Bila je ovo poslednja sednica lokalnog parlamenta u ovoj godini, koji će od naredne godine raditi u novim uslovima, jer se planira uvođenje internet mreže i nabavka laptova za odbornike.