(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: "Lasta" počela sa prodajom mesečnih markica, još u ponedeljak i u torak važe stare markice • Mladići 2003. godište da se jave u vojni odsek radi uvođenja u vojnu evidenciju • JKP Toplana Stara Pazova će u narednim ledenim danima grejati 24 časa • COVID 19: Novih 19 slučajeva zaraze virusom Kovid-19 u našoj opštini, trenutno 370 aktivnih slučajeva • Stefan Subotić iz Belegiša, koji je početkom decembra prošle godine imao transplantaciju koštane srži, posle 45 dana bolničkog lečenja izašao je iz bolnice • Radovi na Auto-putevima kod Beške i Rume • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME:Temperatura od -2 do 0 stepeni
Politika 27.12.2020.
Stara Pazova
Opština Stara Pazova pomogla socijalno ugroženima

I ove godine opština Stara Pazova pokazala je solidarnost sa najsiromašnijim sugrađanima. Kako bi predstojeće praznike i zimu sigurno proveli u toplim domovima Opština je za 1600 najugroženijih porodica obezbedila po tonu uglja.

Tom prilikom predsednik opštine Đorđe Radinović je istakao da predstoje najhladniji dani ove zime i da niko u našoj opštini ne bi trebalo da sedi u hladnom. Očekuje da će do Nove godine sav ugalj biti podeljen.

Takođe, lokalna samouprava je za decu iz najugroženijih porodica pripremila i 3000 novogodišjih paketića.

U predhodnom periodu opština pomogla i nekadašnju izbegličku populaciju, kaže Radinović:

"Devedestih je u našu opštinu došlo puno stanovika iz Hrvatske, BiH i KiM. U teškim okolnostima izbeglištva nisu mogli adekvatno da reše stambeno pitanje. Mi smo samo u ovoj godini rešili stambeni problem za čak 200 ovih porodica i to za stalno. Rešili smo i stambeno pitanje i za 30 porodica romske populacije."

I u ovoj 2020. godini pogođenoj epidemijom virusa COVID 19 opština je organizovala i finansirala podelu higijenskih i prehrambenih paketa za preko 10 hiljada penzionera sa manjim penzijama i ostalim ugroženim porodicama.