(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: "Lasta" počela sa prodajom mesečnih markica, još u ponedeljak i u torak važe stare markice • Mladići 2003. godište da se jave u vojni odsek radi uvođenja u vojnu evidenciju • JKP Toplana Stara Pazova će u narednim ledenim danima grejati 24 časa • COVID 19: Novih 19 slučajeva zaraze virusom Kovid-19 u našoj opštini, trenutno 370 aktivnih slučajeva • Stefan Subotić iz Belegiša, koji je početkom decembra prošle godine imao transplantaciju koštane srži, posle 45 dana bolničkog lečenja izašao je iz bolnice • Radovi na Auto-putevima kod Beške i Rume • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME:Temperatura od -2 do 0 stepeni
Ekonomija 11.01.2021.
Stara Pazova
Najveći dužnici za porez na teritoriji opštine Stara Pazova

Kompanije i preduzetnici sa teritorije opštine Stara Pazova duguju preko 600 miliona dinara budžetu Republike Srbije. Spisak svih ovih dužnika može se naći na listi Poreske uprave koja je objavila sve firme i preduzetnike koje duguju državi porez zaključno sa 30. novembrom.

Najveći dužnik među aktivnim pravnim licima sa teritorije opštine Stara Pazova je firma “Benak King” iz Belegiša, koja se bavi rušenjem objekata, sa dugom većim od 21 milion dinara i poreska uprava će pokušati da ih naplati putem prinudne naplate iz novčanih sredstava.

Među firmama kojima je oduzet PIB zbog dugovanja su Omladinska zadruga “Prom” iz Stare Pazove sa preko 158 miliona dinara duga, "Fruit World" iz Nove Pazove sa 109 miliona i "Sremac As" iz Vojke sa preko 60 miliona duga.

Firma "Alfina" iz industrijske zone u Novoj Pazovi duguje državi preko 44 miliona dinara i jedina je kompanija u stečaju na teritoriji naše opštine.

Kada su preduzetničke radnje u pitanju, njih 23 duguje ukupno 189 miliona dinara što je manje nego u predodnoj godini kada su ukupno dugovali 210 miliona dinara. Pojedinačni dugovi se kreću od 5 do 23 miliona dinara.

Najveći dužnici među preduzetnicima je jedan Mini market iz Starih Banovaca sa 23 miliona dinara i jedna firma za konsalting iz Stare Pazove sa 16 miliona dinara duga. Inače, među preduzetncima najviše je dužnika iz Stare Pazove- njih deset, zatim Nove Pazove osam, dve firme iz Vojke i po jedna pomenuta iz Starih Banovaca i iz Novih Banovaca.

Najveći dužnik u Srbiji je beogradska kompanija "Mera invest", koja duguje 1,1 milijardu dinara poreza. Prema dostupnim podacima u pitanju je firma Marka Miškovića, sina najbogatijeg srbina Miroslava Miškovića.

U ukupnom zbiru, u odnosu na ranije godine, privrednici sa teritorije naše opštine su bili revnosniji u plaćanju poreza državi, uprkos okolnostima epidemije korona virusa. Takođe, srazmerno velikom broju privrednih društava po glavi stanovnika, opština Stara Pazova se nalazi među lokalnim samoupravama sa najurednijim poreskim platišama.