(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: "Lasta" počela sa prodajom mesečnih markica, još u ponedeljak i u torak važe stare markice • Mladići 2003. godište da se jave u vojni odsek radi uvođenja u vojnu evidenciju • JKP Toplana Stara Pazova će u narednim ledenim danima grejati 24 časa • COVID 19: Novih 19 slučajeva zaraze virusom Kovid-19 u našoj opštini, trenutno 370 aktivnih slučajeva • Stefan Subotić iz Belegiša, koji je početkom decembra prošle godine imao transplantaciju koštane srži, posle 45 dana bolničkog lečenja izašao je iz bolnice • Radovi na Auto-putevima kod Beške i Rume • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME:Temperatura od -2 do 0 stepeni
Info 13.01.2021.
ostalo
Dunavska medijska mreža – novi projekat Radio-televizije Vojvodine

Radio-televizija Vojvodine pokrenula je novu platformu pod nazivom „Dunavska medijska mreža“, koja za cilj ima razmenu multimedijalnih sadržaja medijskih servisa i produkcijskih kuća podunavskog regiona.

Portal Dunavske medijske mreže predstavlja prostor gde će produkcijske i medijske kuće podunavskog regiona postavljati i razmenjivati multimedijalne sadržaje, koje će potom emitovati na svom programu. Na taj način, medijski profesionalci će imati priliku da svoje projekte prikažu u svim zemljama članicama mreže. Sa druge strane, gledaocima iz država podunavske regije će putem njihovih nacionalnih, regionalnih i lokalnih TV stanica biti predstavljen bogat i raznovrstan program. Za početak, biće dostupne dokumentarne emisije u trajanju do šezdeset minuta i fotografije.

Uskoroće biti dostupni i audio sadržaji, kao i najnoviji kulturni, umetnički, ekonomski, društveni, sportski, ekološki i mnogi drugi sadržaji.

„Skoro deset godina je stara ideja da Radio-televizija Vojvodine postane centar informisanja u Podunavlju. 2010. godine smo organizovali jednu veliku medijsku konferenciju na kojoj je trista subjekata iz Podunavlja izrazilo spremnost da Radio-televizija Vojvodine preuzme tu ulogu. Tada nismo bili spremni da operativno preuzmemo tu ulogu,bili smo u neuslovnim prostorima. Sada, kada smo napravili zgradu, kada smo sazreli kao kuća, mi krećemo u formiranje podunavskog portala, koji treba da se razvije u medijsku mrežu Podunavlja. Imamo kvalifikovane kolege koje to mogu da rade.“ – kazao je generalni direktor Radio-televizije Vojvodine, dr Miodrag Koprivica.

Nije slučajno zašto je baš Radio-televizija Vojvodine centar koji povezuje podunavske medije – program RTV-a uređuje se i emituje na šesnaest jezika, od čega je najmanje osam podunavskih.

„Imamo ljude koji su završili fakultete iz te branše, od Bratislave, Budimpešte, Bukurešta..., koji mogu na svojim maternjim jezicima doprineti da taj portal zaživi.”, kazao je Koprivica i dodao: „Ova godina koja nije bila dobra ni po čemu, za nas je bila dobra po tome što smo završili zgradu u koju smo se uselili, što smo postali, ponovo, članica Evropske radiodifuzne unije, EBU-a, što smo sada spremni da krenemo sa ovim podunavskim portalom.“

Radio-televizija Vojvodine emituje program na, čak, 16 jezika i želi da to nesvakidašnje bogatstvo uveća i podeli sa drugim medijskim kućama. Naša nova zgrada na talasima Dunava biće adresa upoznavanja i spajanja različitih država, naroda, kultura, vera, regija, gradova, a Radio-televizija Vojvodine most koji spaja sve ljude sa njegovih obala.

„Verujemo da su multikulturalnost i multijezičnost velika bogatstva naše prelepe Srbije, a Radio-televizija Vojvodine je pravi primer toga. Želimo da brižljivo negovani i čuvani biser podelimo sa svima u podunavskom regionu, odnosno, u Dunavskoj medijskoj mreži. Takođe, želimo da zamolimo naše partnere da kroz objektive kamera i fotoaparata na najlepši način predstave svoje zemlje, regije, gradove, narode i kulture.“ – kazao je Ladislav Lazić, rukovodilac Sektora za upravljanje Medijskom mrežom podunavskih zemalja.

„To nije komercijalni projekat,to je mesto koje okuplja ljude iz Podunavlja koji se bave ovim poslom - bilo da su velike medijske kuće, medijski profesionalci, proizvođači medijskih sadržaja, ili emiteri, svi oni imaju mogućnost da preko našeg portala razmenjuju svoje programe.“ – zaključio je Koprivica.

Portal Dunavske medijske mreže dostupan je na sajtu www.rtv.rs u odeljku dmn.rtv.rs.