(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Info 10.02.2021.
Stara Pazova
JKP "ĆISTOĆA": Produžen termin za zakup tezgi

U nadležnosti JKP Čistoća je jedna stočna i sedam zelenih pijaca na teritoriji Opštine Stara Pazova u okviru kojih se nalazi 725 tezgi i mesta na betonu.

Krajem godine je održana javna licitacija pijačnih mesta, međutim neki su zakupci bili sprečeni zbog izolacije usled koronavirusa, tako da im je ovo preduzeće izašlo u susret, produživši termin za zakup.

Prema izjavi Jezdimira Ašćerića, rukovodioca Radne jedinice Pijace u ovom komunalnom preduzeću, cene nisu menjane već nekoliko godina, tako da zakup tezge od 2 metra na godišnjem nivou iznosi 30.540 dinara a za mesto od 2 metra na betonu 26.520 dinara. Moguć je i zakup tezge na dnevnom nivou koji iznosi 220 dinara.

Pored standardnog održavanja, farbanja tezgi, obeležavanje mesta na betonu, u Čistoći ističu da spremno dočekuju svaku sezonu i u planu su nova ulaganja.

Nakon prošlogodišnje rekonstrukcije zelene pijace u Novoj Pazovi, u budućnosti se razmišlja o izgradnji savremene, zatvorene pijace koja bi zadovoljila potrebe svih žitelja opštine.

Pijaca u Staroj Pazovi je otvorenog tipa, tako da svakodnevno svoju robu izlaže po nekoliko prodavaca, ali glavni pijačni dan je četvrtak. Svaki prodavac ima svoju mesto već godina, gde ga mušterije uvek mogu naći i zato mnogi kažu, da se vreme u Pazovi računa od pijace do pijace, tj. od četvrtka do četvrtka.