(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U utorak isključenje vode u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi od kružnog toka ka Banovcima • COVID 19: COVID 19: Tokom dva dana vikenda 61 novozaraženi u opštini Stara Pazova • Lokalna fondacija Stara Pazova prikupila prvih 3.000 evra koju će "Trag fondacija" duplirati za podršku najboljoj ideji • Na zahtev publike produžena izložba "Refleksije" u Muzeju grada Beograda čuvene staropazovačke umetnice Mire Brtke • Ove nedelje predstava, bioskop i izložba • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • FUDBAL: Važni bodovi za Jedinstvo, porazi Dunava i Omladinca • Uspeh karatista Mladosti na školskom prvenstvu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Sport 11.02.2021.
Stara Pazova
Staropazovačka Gimnazija najbolja u školskom sportu u Sremu

Police Gimnazije Branko Radičević u Staroj Pazovi bogatije su za dva nova pehara. Jedan je za ženski a drugi za muški sport. Na osnovu rezultata postignutih na brojnim takmičenjima u okviru školskog sporta za srednjoškolce u prethodnoj školskoj godini, ova je škola ponovo najbolja u Sremu, kaže Miroslav Marković, direktor Gimnazije:

„Specifično je to ove godine je komisija išla od škole do škole, zbog poznate epidemiološke situacije, a nju su činili Jovan Vukčević, savetnik Školske uprave Novi Sad i savetnik za fizičko vaspitanje i sport, Miroslav Dragojlović, koordinator za školski sport Srbije i Lazar Pilipović, predsednik Sportskog saveza Srema."

Među uspešnim sportistima nalazi se Aleksandra Havran, učenica drugog razreda, koja se već 6 godina uspešno bavi streljaštvom i na državnom takmičenju je za svoju školu osvojila prvo mesto:

„Takmičila sam se na republičkom takmičenju u Nišu i tamo sam uzela prvo mesto sa 289 uucanih krugova od ukupno 300. Ovo je peti put za redom da sam prva, tako da mi je i sada super što sam to ostvarila za svoju Gimnaziju.“

Ekipa stonog tenisa prošle godine takođe se plasirala na najviši nivo takmičenja, koje nažalost nije održano zbog epidemijske situacije, ali uspesi su se nizali i u karateu, odbojci i košarci. Do uspeha stiže radom, ali i odricanjima, pri čemu treba uskladiti treninge i školske obaveze. Upravo u tom smislu, u ovoj obrazovnoj ustanovi, učenicima koji se bave nekim sportom izlaze u susret u saradnji sa klubovima gde treniraju, kaže Snežana Inđić, pedagog:

„Pružamo im podršku tako što kad zbog treninga i takmičenja odsustvuju sa časova, dostavljamo im materijale sa tih časova za dopunski rad. Razvijamo i vršnjačku solidarnost da od drugara a na samo od nastavnika odbijaju informacije o gradivu koje treba da se savlada. Takođe, imamo razumevanje za termine kada mogu da odgovraju i rade testove.“

Tim za karijerno vođenje pomaže pri izboru zanimanjana kraju školovanja, a takođe praktikuju i da mlađim učenicima predstave bivše đake, uspešne sportiste, koji su uspeli da spoje svoje profesionalne i sportske obaveze. U gimnaziji ističu, da su osvojene medalje priznanja za sve đake sportiste, njihove roditelje, profesore fizičkog takmičenja i cele zajednice.