(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odbojkašice u polufinalu plej-ofa! Savladana Crvena zvezda 3:1 • UHAPŠEN STAROPAZOVČANIN ZBOG NASILNIČKE VOŽNJE: Vozio automobil sa 2,87 promila alkohola u krvi! • COVID 19: Novih 30 zaraženih u opštini Stara Pazova, broj aktivnih slučajeva porastao na 225 • Pšenica delimično stradala u hladnom talasu bez padavina u februaru • Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao četiri konkursa - pomoć malim i mikro preduzećima • Licitacija dresa Miloša Jojića na FB stranici Lokalne fondacije Stara Pazova • Odbojkašice Jedinstva u polufinalu plej-ofa. Savladana Crvena Zveda sa 3:1 • Pobede Omladinca, Sremca i Podunavca, porazi Jedinstva i Radničkog na startu prolećne sezone • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura do 15 stepeni
Život 20.02.2021.
Stara Pazova
Bitka za život Dunje Hribljan

Kada imate 11 godina i idete u 5.razred Osnovne škole, vaša jedina briga je da uradite domaći, eventualno pospremite sobu, međutim Dunja Hribljan ima mnogo veću brigu, ona sa svojih 11 godina vodi borbu sa malignim tumorom mozga.
Za vreme policijskog časa prošle godine, 4 dana posle Uskrsa Dunjina majka Ivana pozvala je hitnu jer je primetila da Dunjina leva strana tela ne funkcioniše dobro i da je slaba. Iz hitne službe uputili su ih na Institut za majku i dete jer je situacija ozbiljna. Na Institutu je pregledao ortoped gde je pitao da se nasmeje. Primetili su da se levim obrazom smeje slabije. Upalili su skener i tad videli da ima tumor na mozgu.
Ivana Hribljan nadasve hrabra samohrana majka, pored Dunje ima još jednu ćerku i sina i ističe da bez podrške porodice i bližnjih ne bi uspela sama u ovoj borbi. Veliku podršku i oslonac Dunji predstavljaju upravo brat i sestra.
Dunjina sestra se ošišala kako bi joj bila podrška i kako bi zajedno prolazile kroz ovaj težak period
Do sada je Dunja imala 31 zračenje i primila je niže doze hemioterapije, da bi nakon toga usledila i operacija.
Operacija je dobro prošla, ali je letos tumor krenuo da reaguje, da raste i stvara probleme. Završila je na Urgentnom zbog silnih bolova i povraćanja, gde su lekari lekovima zaustavili ove zdravstvene probleme. Zračenjem je tumor krenuo da se smanjuje što je pokazao i kontrolni magnet posle mesec dana. U septembru je krenula na hemoterapiju, prvi ciklus je prošla jako dobro dok je drugi bio katastrofa. Dunja pored tumora ima i hemoliznu anemiju sa kojom se bori godinama, gde je od silnog zračenja hemoglobin počeo jako da opada. Njena krvna slika nije mogla to da podnese kao osobe sa zdravim imunitetom.
Dunja je ne samo hrabra, nego i svesna ali i odlučna, nosilac je crvenog pojasa u karateu, a neće odustati od svog cilja da bude nosilac crnog pojasa, svim drugarima uputila je poruku: "Drugari čuvajte se i pazite".